ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И
9 березня 2010 року м. Київ
Суддя Верховного Суду України Гуменюк В.І., розглянувши касаційну скаргу ОСОБА_1 на рішення Вишгородського районного суду Київської області від 7 жовтня 2008 року та ухвалу апеляційного суду Київської області від 16 грудня 2009 року у справі за позовом ОСОБА_1 до відкритого акціонерного товариства "Київоблгаз", Глібівської сільської ради, товариства з обмеженою відповідальністю "Синапс Маркет", третя особа – Вишгородська районна державна адміністрація, Козаровицька сільська рада, про заборону вчиняти дії без погодження власників,
в с т а н о в и в:
ОСОБА_1 звернувся із зазначеним позовом, посилаючись на те, що на прохання Вишгородської районної державної адміністрації ним був збудований газопровід високого тиску протяжністю 1,44 км. вздовж автотраси "Київ-Іванків" зі сполученням с. Козаровичі та смт. Димер. Газопровід введений в експлуатацію 1 березня 2006 року. На кінцевих сполученням газопроводу встановлені засувки діаметром 159 мм типу 30 с 41 НЖ, які Глібівська сільська рада без його дозволу почала використовувати для власних потреб. Так, позивачу стало відомо, що газопровід, побудований в с. Глібівка, був введений в експлуатацію та підключений до існуючого наземного газопроводу с. Козаровичі шляхом використання існуючої засувки, що належить йому, без його згоди. Неодноразові звернення до представників органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо погодження з ним підключення газопроводу с. Глібівка не дали позитивних результатів. Просив заборонити філії по експлуатації газового господарства ВАТ "Київоблгаз" по завершенню опалювального сезону 2008-2009 років, тобто, з 16 квітня 2009 року використовувати без його дозволу існуючу засувку діаметром 159 мм типу 30 с 41 НЖ в наземному газопроводі с. Козаровичі до моменту погодження філією ВАТ "Київоблгаз" з ним вихідних даних для видачі технічних умов на газопостачання с. Глібівка і погодження Глібівською сільською радою та ТОВ "Синапс Маркет" з ним технічних умов на газопостачання с. Глібівка.
Рішенням Вишгородського районного суду Київської області від 7 жовтня 2008 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Київської області від 16 грудня 2009 року, у задоволенні позову відмовлено.
У касаційній скарзі ОСОБА_1 просить скасувати ухвалені у справі судові рішення та ухвалити рішення, яким задовольнити його позовні вимоги, посилаючись на неправильне застосування судом норм матеріального права та порушення судом норм процесуального права.
У відкритті касаційного провадження слід відмовити з таких підстав.
Відповідно до пункту 5 частини 3 статті 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені у ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Касаційна скарга необґрунтована. Доводи скарги висновків суду не спростовують. Передбачених законом підстав неправильного застосування норм матеріального чи порушення норм процесуального права не встановлено.
Керуючись пунктом 5 частини 3 статті 328 ЦПК України,
у х в а л и в:
Відмовити у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Вишгородського районного суду Київської області від 7 жовтня 2008 року та ухвалу апеляційного суду Київської області від 16 грудня 2009 року у справі за позовом ОСОБА_1 до відкритого акціонерного товариства "Київоблгаз", Глібівської сільської ради, товариства з обмеженою відповідальністю "Синапс Маркет", третя особа – Вишгородська районна державна адміністрація, Козаровицька сільська рада, про заборону вчиняти дії без погодження власників.
Копію ухвали та додані до скарги матеріали направити скаржнику.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України В.І. Гуменюк