У Х В А Л А
І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И
4 березня 2010 року
м. Київ
Суддя Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України Мазурок В.А.,
розглянувши касаційну скаргу ОСОБА_1 на рішення Апеляційного суд Автономної Республіки Крим від 10 листопада 2009 року в справі за позовом ОСОБА_1 до закритого акціонерного товариства "Керченський скляний комбінат"
(далі – ЗАТ "Керченський скляний комбінат") про стягнення заробітної плати, компенсації втрати частини заробітку в зв’язку з порушенням строків виплати, стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні,
в с т а н о в и в:
У квітні 2008 року ОСОБА_1 звернувся до суду із позовом до
ЗАТ "Керченський скляний комбінат" про стягнення заробітної плати, компенсації втрати частини заробітку в зв’язку з порушенням строків виплати, стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні.
Заочним рішенням Керченського міського суду Автономної Республіки Крим від 9 липня 2009 року позов ОСОБА_1 задоволено частково.
Стягнуто із ЗАТ "Керченський скляний комбінат" на користь ОСОБА_1 заборгованість по заробітній платі в розмірі 10 271 грн. 91 коп., компенсацію втрати частини заробітку в зв’язку з порушенням строків виплати в розмірі 2 935 грн. 74 коп., середній заробіток за час затримки розрахунку при звільненні в розмірі 3 727 грн. 26 коп.
Стягнуто із ЗАТ "Керченський скляний комбінат" на користь держави судовий збір в розмірі 169 грн. 35 коп.
Стягнуто із ЗАТ "Керченський скляний комбінат" на користь держави витрати на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи в розмірі 252 грн.
Рішення в частині в частині стягнення заробітної плати звернуто до негайного виконання.
Рішенням Апеляційного суд Автономної Республіки Крим
від 10 листопада 2009 року заочне рішення Керченського міського суду Автономної Республіки Крим від 9 липня 2009 року в частині задоволення позовних вимог ОСОБА_1 про стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні скасовано та в цій частині ухвалено нове рішення, яким у задоволенні зазначених позовних вимог ОСОБА_1 відмовлено.
Заочне рішення Керченського міського суду Автономної Республіки Крим від 9 липня 2009 року в частині стягнення із ЗАТ "Керченський скляний комбінат" на користь держави судового збору змінено, стягнуто із ЗАТ "Керченський скляний комбінат" на користь держави судовий збір в розмірі 132 грн. 7 коп.
В іншій частині рішення суду першої інстанції залишено без змін.
У касаційній скарзі ОСОБА_1 ставить питання про скасування рішення апеляційного суду з підстав неправильного застосування судом норм матеріального та процесуального права, залишення без змін рішення суду першої інстанції.
У відкритті касаційного провадження у справі слід відмовити з таких підстав.
Відповідно до п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені у ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Із оскаржуваного рішення апеляційного суду, доданих до нього матеріалів убачається, що скарга є необґрунтованою і наведені в ній доводи не дають підстав для висновків щодо незаконності та неправильності рішення суду апеляційної інстанції.
Керуючись п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України,
у х в а л и в:
У відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Апеляційного суд Автономної Республіки Крим від 10 листопада 2009 року в справі за позовом ОСОБА_1 до закритого акціонерного товариства "Керченський скляний комбінат" про стягнення заробітної плати, компенсації втрати частини заробітку в зв’язку з порушенням строків виплати, стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні відмовити.
Копію ухвали та додані до скарги матеріали направити ОСОБА_1.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя
Верховного Суду України В.А. Мазурок