У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
3 березня 2010 року
м. Київ
Суддя Верховного Суду України Пшонка М.П., розглянувши касаційну скаргу ОСОБА_1 на ухвалу апеляційного суду Запорізької області від 4 листопада 2009 року в справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа – приватний нотаріус Суслова Надія Борисівна, про визнання заповіту недійсним,
в с т а н о в и в:
У вересні 2007 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до ОСОБА_2, третя особа – приватний нотаріус Суслова Н.Б., про визнання заповіту недійсним. Свої вимоги мотивував тим, що ІНФОРМАЦІЯ_1 помер його дідусь – ОСОБА_4, про що позивач дізнався тільки у 2007 році. Також позивачу стало відомо, що дідусь за життя склав заповіт на свою племінницю – ОСОБА_2 Вважає даний заповіт недійсним, оскільки дідусь тяжко хворів, знаходився на стаціонарному лікуванні, переніс інсульт, не міг самостійно пересуватись, у зв’язку з чим не міг усвідомлювати своїх дій, а також зміст заповіту.
Рішенням Ленінського районного суду м. Запоріжжя від 9 червня 2009 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Запорізької області від 4 листопада 2009 року, у задоволенні позову відмовлено.
У касаційній скарзі заявник ставить питання про скасування постановленої у справі ухвали суду апеляційної інстанції та передачу справи на новий розгляд, мотивуючи свою вимогу порушенням судом норм процесуального права та неправильним застосуванням норм матеріального права.
У відкритті касаційного провадження у справі слід відмовити з таких підстав.
Відповідно до пункту 5 частини 3 статті 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені у ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Із оскаржуваної судової ухвали, доданих до неї матеріалів вбачається, що скарга є необґрунтованою і наведені в ній доводи не дають підстав для висновків щодо незаконності та неправильності зазначеної судової ухвали.
Керуючись п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України,
у х в а л и в:
Відмовити ОСОБА_1 у відкритті касаційного провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа – приватний нотаріус Суслова Надія Борисівна, про визнання заповіту недійсним, за касаційною скаргою на ухвалу апеляційного суду Запорізької області від 4 листопада 2009 року.
Додані до скарги матеріали повернути заявнику.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України М.П. Пшонка