У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
3 березня 2010 року
м. Київ
Суддя Верховного Суду України Пшонка М.П., розглянувши касаційну скаргу ОСОБА_1 на ухвалу апеляційного суду Донецької області від 14 грудня 2009 року в справі за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю "Моцарт" про захист прав споживача, відшкодування моральної шкоди,
в с т а н о в и в:
ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом до ТОВ "Моцарт" про захист прав споживача, відшкодування моральної шкоди. Свої вимоги мотивувала тим, що 25.03.2007 року купила газову плиту ARDO A 5540G6 вартістю 1823 грн. 21.03.2008 року, за три дні до закінчення гарантійного троку, позивачка виявила, що верхня панель плити деформувалась. Актом спеціаліста вказаний випадок визнано не гарантійним, а механічним. Однак, позивачка вважає, що плита має прихований дефект, у зв’язку з чим звернулась до суду із зазначеним позовом.
Рішенням Жовтневого районного суду м. Маріуполя Донецької області від 6 серпня 2009 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Донецької області від 14 грудня 2009 року, у задоволенні позову відмовлено.
У касаційній скарзі заявниця ставить питання про скасування постановленої у справі ухвали суду апеляційної інстанції та ухвалення нового рішення, мотивуючи свою вимогу порушенням судом норм процесуального права та неправильним застосуванням норм матеріального права.
У відкритті касаційного провадження у справі слід відмовити з таких підстав.
Відповідно до пункту 5 частини 3 статті 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені у ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Із оскаржуваної судової ухвали, доданих до неї матеріалів вбачається, що скарга є необґрунтованою і наведені в ній доводи не дають підстав для висновків щодо незаконності та неправильності зазначеної судової ухвали.
Керуючись п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України,
у х в а л и в:
Відмовити ОСОБА_1 у відкритті касаційного провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю "Моцарт" про захист прав споживача, відшкодування моральної шкоди, за касаційною скаргою на ухвалу апеляційного суду Донецької області від 14 грудня 2009 року.
Додані до скарги матеріали повернути заявниці.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України М.П. Пшонка