У Х В А Л А
І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И
2 березня 2010 року
м. Київ
Суддя Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України Мазурок В.А.,
розглянувши касаційну скаргу ОСОБА_1 на рішення Ленінського районного суду м. Харкова від 7 жовтня 2009 року та рішення апеляційного суду Харківської області від 12 листопада 2009 року в справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про стягнення аліментів,
в с т а н о в и в:
У липні 2009 року ОСОБА_2 звернулася до суду із позовом до ОСОБА_1 про стягнення аліментів.
Рішенням Ленінського районного суду м. Харкова від 7 жовтня 2009 року позов ОСОБА_2 задоволено частково.
Стягнуто із ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 аліменти на утримання ОСОБА_3 в розмірі 1 000 грн. щомісячно до досягнення повноліття.
Вирішено питання про розподіл судових витрат.
Рішення апеляційного суду Харківської області від 12 листопада 2009 року рішення Ленінського районного суду м. Харкова від 7 жовтня 2009 року змінено.
Стягнуто із ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 аліменти на утримання ОСОБА_3 в розмірі 900 грн. щомісячно до досягнення повноліття.
В іншій частині рішення суду першої інстанції залишено без змін.
У касаційній скарзі ОСОБА_1 ставить питання про скасування судових рішень з підстав неправильного застосування судами норм матеріального та процесуального права, ухвалення нового рішення про часткове задоволення позовних вимог.
У відкритті касаційного провадження у справі слід відмовити з таких підстав.
Відповідно до п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені у ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Із оскаржуваних судових рішень, доданих до них матеріалів убачається, що скарга є необґрунтованою і наведені в ній доводи не дають підстав для висновків щодо незаконності та неправильності судових рішень судів першої та апеляційної інстанції.
Керуючись п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України,
у х в а л и в:
У відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Ленінського районного суду
м. Харкова від 7 жовтня 2009 року та рішення апеляційного суду Харківської області від 12 листопада 2009 року в справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про стягнення аліментів відмовити.
Копію ухвали та додані до скарги матеріали направити ОСОБА_1.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України В.А. Мазурок