У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
2 березня 2010 року
м. Київ
Колегія суддів Судової палати у цивільних справах Верховного
Суду України в складі:
Балюка М.І.,
Барсукової В.М.,
Луспеника Д.Д.,
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за скаргою ОСОБА_4 на постанову головного державного виконавця відділу державної виконавчої служби Ізмаїльського міськрайонного управління юстиції Одеської області про відкладення провадження виконавчих дій,
в с т а н о в и л а :
Ухвалою Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області від 28 серпня 2009 року скаргу ОСОБА_4 задоволено.
Визнано постанову головного державного виконавця Хлівного О.Г. № В-5/1012 від 25 серпня 2009 року про відкладення провадження виконавчих дій з примусового виконання виконавчого листа № 2-4249- 2009 року неправомірною. Зобов’язано головного державного виконавця Хлівного О.Г. примусово виконати 1 вересня 2009 року рішення Ізмаїльського міськрайонного суду від 12 серпня 2009 року в частині поновлення на посаді директора СК "Україна" ОСОБА_4 Зазначено, що рішення суду вважається виконаним з моменту вилучення печатки, статутних, бухгалтерських документів СК "Україна" та передачі їх ОСОБА_4 Допущено негайне виконання.
Ухвалою апеляційного суду Одеської області від 26 жовтня 2009 року ухвалу Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області від 28 серпня 2009 року змінено. Виключено з резолютивної частини ухвали вказівку про зобов’язання головного державного виконавця Хлівного О.Г. примусово виконати 1 вересня 2009 року рішення Ізмаїльського міськрайонного суду від 12 серпня 2009 року в частині поновлення на посаді директора СК "Україна" ОСОБА_4 Зазначення, що рішення суду вважається виконаним з моменту вилучення печатки, статутних, бухгалтерських документів СК "Україна" та передачі їх ОСОБА_4 та в частині допущення негайного виконання ухвали. В іншій частині ухвалу залишено без змін.
У касаційній скарзі головний державний виконавець відділу державної виконавчої служби Ізмаїльського міськрайонного управління юстиції Хлівний О.Г. ставить питання про скасування ухвал судів першої та апеляційної інстанцій у частині визнання постанови головного державного виконавця Хлівного О.Г. № В-5/1012 від 25 серпня 2009 року про відкладення провадження виконавчих дій з примусового виконання виконавчого листа № 2-4249-2009 року неправомірною у зв’язку з порушенням судами норм матеріального та процесуального права та ухвалення в цій частині нового рішення про відмову у задоволенні скарги.
Відповідно до ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального права чи порушення норм процесуального права.
Задовольняючи скаргу ОСОБА_4 у частині визнання постанови головного державного виконавця Хлівного О.Г. № В-5/1012 від 25 серпня 2009 року про відкладення провадження виконавчих дій з примусового виконання виконавчого листа № 2-4249-2009 року неправомірною, суди правильно виходили із того, що оскаржуваною постановою головного державного виконавця безпідставно затягується виконання рішення суду в частині поновлення ОСОБА_4 на роботі, яке підлягає негайному виконанню.
Згідно з положеннями ст. 335 ЦПК України суд касаційної інстанції перевіряє законність і обґрунтованість судових рішень лише в межах позовних вимог, заявлених у суді першої інстанції та доводів касаційної скарги.
Оскільки доводи касаційної скарги не дають підстав для висновку, що при розгляді справи судами допущено порушення норм матеріального та процесуального права, які передбачені ст. ст. 338- 341 ЦПК України, як підстави для скасування судових ухвал, колегія суддів вважає за необхідне касаційну скаргу відхилити.
Керуючись ст.ст. 332, 336, 337 ЦПК України, колегія суддів
у х в а л и л а :
Касаційну скаргу головного державного виконавця відділу державної виконавчої служби Ізмаїльського міськрайонного управління юстиції Одеської області Хлівного Олександра Григоровича відхилити.
Ухвалу Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області від 28 серпня 2009 року та ухвалу апеляційного суду Одеської області від 26 жовтня 2009 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді: Балюк М.І. Барсукова В.М. Луспеник Д.Д.