ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
2 березня 2010 року
м. Київ
Суддя Верховного Суду України Пшонка М.П., розглянувши касаційну скаргу відкритого акціонерного товариства "Павлоградвугілля" на рішення Петропавлівського районного суду від 17 листопада 2009 року та ухвалу апеляційного суду Дніпропетровської області від 29 грудня 2009 року в справі за позовом ОСОБА_1 до відкритого акціонерного товариства "Павлоградвугілля" про відшкодування моральної шкоди,
в с т а н о в и в:
У вересні 2009 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до ВАТ "Павлоградвугілля" про відшкодування моральної шкоди, мотивуючи свої вимоги тим, що тривалий час перебував у трудових відносинах з відповідачем, де отримав професійне захворювання. Висновком МСЕК від 20.03.2008 року позивачу встановлено 60 % втрати професійної працездатності та призначено третю групу інвалідності. Позивач вважає, що у зв’язку з ушкодженням здоров’я має право на відшкодування моральної шкоди, яку оцінив у 37800 грн. та просив стягнути з відповідача.
Рішенням Петропавлівського районного суду Дніпропетровської області від 17 листопада 2009 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Дніпропетровської області від 29 грудня 2009 року, позов задоволено частково. Стягнуто з ВАТ "Павлоградвугілля" на користь позивача 8 тис. грн. на відшкодування моральної шкоди. В іншій частині рішення залишено без змін. Вирішено питання про розподіл судових витрат.
У касаційній скарзі заявник ставить питання про скасування ухвалених у справі судових рішень та передачу справи на новий розгляд, мотивуючи свою вимогу порушенням судами норм процесуального права та неправильним застосуванням норм матеріального права.
У відкритті касаційного провадження у справі слід відмовити з таких підстав.
Відповідно до пункту 5 частини 3 статті 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені у ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Із оскаржуваних судових рішень, доданих до них матеріалів вбачається, що скарга є необґрунтованою і наведені в ній доводи не дають підстав для висновків щодо незаконності та неправильності зазначених судових рішень.
Керуючись п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України,
у х в а л и в:
Відмовити відкритому акціонерному товариству "Павлоградвугілля" у відкритті касаційного провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до відкритого акціонерного товариства "Павлоградвугілля" про відшкодування моральної шкоди, за касаційною скаргою на рішення Петропавлівського районного суду від 17 листопада 2009 року та ухвалу апеляційного суду Дніпропетровської області від 29 грудня 2009 року.
Додані до скарги матеріали повернути заявнику.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України М.П. Пшонка