ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
і м е н е м у к ра ї н и
1 березня 2010 року
м. Київ
Колегія суддів Судової палати у цивільних справах
Верховного Суду України в складі:
головуючого Патрюка М.В.,
суддів: Прокопчука Ю.В.,
Пшонки М.П.,-
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_2 до відкритого акціонерного товариства "Одеський портовий холодильник" (далі – ВАТ "Одеський портовий холодильник") про відшкодування моральної шкоди, за касаційною скаргою ОСОБА_2 на рішення Приморського районного суду м. Одеси від 28 травня 2009 року та ухвалу апеляційного суду Одеської області від 29 липня 2009 року,
в с т а н о в и л а:
У січні 2007 року ОСОБА_2 звернувся до суду з позовом до ВАТ "Одеський портовий холодильник" про відшкодування моральної шкоди, завданої ушкодженням здоров’я, посилаючись на те, що, працюючи з грудня 2001 року у відповідача, отримав трудове каліцтво та згідно з висновком медико-соціальної експертизи (далі – МСЕК) від 9 жовтня 2002 року йому встановлено 60% втрати професійної працездатності.
Рішенням Приморського районного суду м. Одеси від 28 травня 2009 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Одеської області від 29 липня 2009 року, в задоволенні позову ОСОБА_2 відмовлено.
У касаційній скарзі ОСОБА_2 просить скасувати судові рішення з підстав неправильного застосування судами норм матеріального права та порушення норм процесуального права.
Згідно ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження судового рішення може бути неправильне застосування судом норм матеріального права чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України суд касаційної інстанції не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні суду чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність чи недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Оскільки з матеріалів справи та змісту касаційної скарги не вбачається порушення судами норм матеріального та процесуального права колегія суддів вважає за необхідне відхилити касаційну скаргу.
Керуючись ст. 332 ЦПК України, колегія суддів
у х в а л и л а :
Касаційну скаргу ОСОБА_2 відхилити.
Рішення Приморського районного суду м. Одеси від 28 травня 2009 року та ухвалу апеляційного суду Одеської області від 29 липня 2009 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Головуючий М.В. Патрюк Судді: Ю.В. Прокопчук М.П. Пшонка