ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
1 березня 2010 року
м. Київ
Колегія суддів Судової палати у цивільних справах
Верховного Суду України в складі:
суддів:
Перепічая В.С.,
Жайворонок Т.Є., Мазурка В.А.,
-
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5 про визнання батьківства та стягнення аліментів на утримання дитини за касаційною скаргою ОСОБА_4 на ухвалу апеляційного суду Вінницької області від 13 серпня 2009 року,
в с т а н о в и л а:
Рішенням Хмільницького міськрайонного суду Вінницької області від 18 лютого 2009 року позов задоволено. Визнано, що ОСОБА_5 є батьком ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_1. Внесено зміни в актовий запис про народження ОСОБА_6, в якому його батьком зазначено ОСОБА_5, а по-батькові замість "ОСОБА_7" – "ОСОБА_8". Стягнуто з ОСОБА_5 на користь ОСОБА_4 аліменти на утримання неповнолітнього ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_1, у розмірі 1/4 частини від усіх видів його заробітку, але не менше 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку щомісяця, починаючи з 9 лютого 2009 року до досягнення дитиною повноліття.
Не погоджуючись з указаним рішенням суду, ОСОБА_4 13 липня 2009 року подала апеляційну скаргу із заявою про поновлення строку на апеляційне оскарження.
Ухвалою апеляційного суду Вінницької області від 13 серпня 2009 року відмовлено ОСОБА_4 у поновленні строку на апеляційне оскарження, апеляційну скаргу залишено без розгляду.
В обґрунтування касаційної скарги ОСОБА_4 посилається на невідповідність висновків апеляційного суду обставинам справи та порушення норм процесуального права й ставить питання про скасування ухвали суду апеляційної інстанції і постановлення нової ухвали.
Колегія суддів дійшла висновку про те, що підстави для скасування ухвали апеляційного суду відсутні.
Відповідно до ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального права чи порушення норм процесуального права.
Матеріали справи та доводи касаційної скарги не дають підстав для висновку про те, що апеляційним судом допущено порушення норм процесуального права, яке призвело до неправильного вирішення справи.
Керуючись ст. 332 ЦПК України, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України
у х в а л и л а:
Касаційну скаргу ОСОБА_4 відхилити.
Ухвалу апеляційного суду Вінницької області від 13 серпня 2009 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
В.С. Перепічай
Т.Є. Жайворонок
В.А. Мазурок