У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
1 березня 2010 року м. Київ
Колегія суддів Судової палати у цивільних справах
Верховного Суду України в складі:
суддів: Григор’євої Л.І.,
Балюка М.І., Барсукової В.М., -
розглянувши у попередньому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_3 до відкритого акціонерного товариства "Чернігівгазбуд", третя особа: Управління Пенсійного фонду України в м. Прилуки Чернігівської області про зобов’язання надати довідку для підтвердження наявного трудового стажу, за касаційною скаргою відкритого акціонерного товариства "Чернігівгазбуд" на рішення Деснянського районного суду м. Чернігова від 16 вересня 2009 року та ухвалу апеляційного суду Чернігівської області від 11 листопада 2009 року,
встановила:
У червні 2009 року ОСОБА_3 звернувся в суд із позовом до відкритого акціонерного товариства "Чернігівгазбуд" про зобов’язання надати довідку для підтвердження наявного трудового стажу.
Свій позов мотивував тим, що з 3 листопада 1994 року по 23 березня 1999 року він працював у відповідача на посаді дефектоскопіста 5 розряду із постійною та безпосередньою зайнятістю на переносних установках радіоізотопної дефектоскопії на просвічування зварних стиків стальних газопроводів у будівництві.
Зазначав, що оскільки він був зайнятий повний робочий день на роботі з особливо шкідливими і важкими умовами праці, передбаченими списком №1 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затвердженим Кабінетом Міністрів України та враховуючи результати проведеної атестації робочих місць, він має право на пільгове пенсійне забезпечення. Однак для призначення йому пенсії на пільгових умовах необхідна уточнююча довідка про зайнятість повний робочий день на займаній посаді у відповідності із пунктом 20 Порядку підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсії за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній про видачу якої відповідач йому відмовив, тому він був вимушений звернутись до суду з позовом до відповідача про задоволення його позовних вимог про видачу такої довідки.
Рішенням Деснянського районного суду м. Чернігова від 16 вересня 2009 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Чернігівської області від 11 листопада 2009 року, позов ОСОБА_3 задоволено.
У поданій до Верховного Суду України касаційній скарзі відкрите акціонерне товариства "Чернігівгазбуд" просить скасувати рішення Деснянського районного суду м. Чернігова від 16 вересня 2009 року та ухвалу апеляційного суду Чернігівської області від 11 листопада 2009 року і передати справу на новий розгляд до суду першої інстанції, посилаючись на неправильне застосування судами норм матеріального права та порушення норм процесуального права.
Згідно з ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження судового рішення є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України суд касаційної інстанції перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні суду, чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Оскільки доводи касаційної скарги та матеріали справи не дають підстав для висновку про неправильне застосування судами норм матеріального права або порушення норм процесуального права, а отже, відсутні передбачені ст. ст. 338 - 341 ЦПК України підстави для скасування вказаних судових рішень, колегія суддів вважає за необхідне відхилити касаційну скаргу.
Керуючись ст. ст. 331, 332, 337 ЦПК України, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України
ухвалила:
Касаційну скаргу відкритого акціонерного товариства "Чернігівгазбуд" відхилити.
Рішення Деснянського районного суду м. Чернігова від 16 вересня 2009 року та ухвалу апеляційного суду Чернігівської області від 11 листопада 2009 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді: Л.І. Григор’єва М.І. Балюк В.М. Барсукова