ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
1 березня 2010 року м. Київ
Колегія суддів Судової палати у цивільних справах
Верховного Суду України в складі:
суддів: Григор’євої Л.І.,
Балюка М.І., Барсукової В.М., -
розглянувши у попередньому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_3 до товариства з обмеженою відповідальністю "Автосаміт ЛТД" про відшкодування майнової та моральної шкоди, за касаційною скаргою товариства з обмеженою відповідальністю "Автосаміт ЛТД" (далі – ТОВ "Автосаміт ЛТД") на рішення апеляційного суду м. Києва від 7 жовтня 2009 року,
встановила:
У березні 2008 року позивач звернувся до суду із зазначеним позовом, мотивуючи його тим, що 25 лютого 2006 року він уклав з відповідачем договір купівлі-продажу автомобіля марки Тойота Авенсіс вартістю 145 457 грн. Відповідно до умов договору продавець зобов’язувався передати йому зазначений автомобіль з комплектацією згідно специфікації, а він зобов’язувався прийняти цей товар та оплатити його вартість. Однак відповідач передав йому у власність після аварійний відремонтований автомобіль, не повідомивши йому про це, про що він дізнався тільки через рік. Просив стягнути з відповідача 20 тис. грн. майнової шкоди та 30 тис. грн. моральної шкоди.
Рішенням Дарницького районного суду м. Києва від 23 травня 2008 року у задоволенні позову відмовлено.
Рішенням апеляційного суду м. Києва від 7 жовтня 2009 року рішення районного суду скасовано, позов задоволено частково. Стягнуто з ТОВ "Автосаміт-ЛТД" 17 808 грн. 67 коп. майнової шкоди та 3 333 грн. 93 коп. судових витрат.
У поданій до Верховного Суду України касаційній скарзі ТОВ "Автосаміт ЛТД" просить скасувати рішення апеляційного суду та залишити в силі рішення суду першої інстанції, посилаючись на неправильне застосування апеляційним судом норм матеріального права та порушення норм процесуального права.
Згідно з ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження судового рішення є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України суд касаційної інстанції перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні суду, чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Оскільки доводи касаційної скарги та матеріали справи не дають підстав для висновку про порушення судами норм матеріального або процесуального права, а отже, відсутні передбачені ст. ст. 338 - 341 ЦПК України підстави для скасування вказаних судових рішень, колегія суддів вважає за необхідне відхилити касаційну скаргу.
Керуючись ст. ст. 331, 332, 337 ЦПК України, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України
ухвалила:
Касаційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю "Автосаміт ЛТД" відхилити.
Рішення апеляційного суду м. Києва від 7 жовтня 2009 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді: Л.І. Григор’єва М.І. Балюк В.М. Барсукова