У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
26 лютого 2010 року
м. Київ
Суддя Верховного Суду України Пшонка М.П., розглянувши касаційну скаргу ОСОБА_1 на рішення апеляційного суду Донецької області від 27 жовтня 2009 року в справі за позовом ОСОБА_1 до відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Селидове про встановлення факту перебування на утриманні, стягнення заборгованості зі страхових виплат та страхових виплат у майбутньому,
в с т а н о в и в:
У березні 2009 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Селидове про встановлення факту перебування на утриманні, стягнення заборгованості зі страхових виплат та страхових виплат у майбутньому.
Рішенням Мар’їнського районного суду Донецької області від 12 серпня 2009 року позов задоволено. Встановлено факт знаходження ОСОБА_1 на утриманні свого сина ОСОБА_2 Стягнуто з відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Селидове з 22.04.2003 року до 01.03.2009 року грошову суму розміром 8630 грн. 94 коп. Зобов’язано відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Селидове Донецької області виплачувати ОСОБА_1 з 01.03.2009 року щомісячно страхові виплати у сумі 520 грн. 53 коп. з подальшим перерахунком.
Рішенням апеляційного суду м. Донецька від 27 жовтня 2009 року скасовано рішення Мар’їнського районного суду Донецької області від 12 серпня 2009 року та ухвалено нове рішення, яким відмовлено в задоволенні позову.
У касаційній скарзі заявник ставить питання про скасування ухваленого у справі рішення суду апеляційної інстанції та залишення в силі рішення суду першої інстанції, мотивуючи свою вимогу порушенням судом норм процесуального права та неправильним застосуванням норм матеріального права.
У відкритті касаційного провадження у справі слід відмовити з таких підстав.
Відповідно до пункту 5 частини 3 статті 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені у ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Із оскаржуваного судового рішення, доданих до нього матеріалів вбачається, що скарга є необґрунтованою і наведені в ній доводи не дають підстав для висновків щодо незаконності та неправильності зазначеного судового рішення.
Керуючись п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України,
у х в а л и в:
Відмовити ОСОБА_1 у відкритті касаційного провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Селидове про встановлення факту перебування на утриманні, стягнення заборгованості зі страхових виплат та страхових виплат у майбутньому, за касаційною скаргою на рішення апеляційного суду Донецької області від 27 жовтня 2009 року.
Додані до скарги матеріали повернути заявнику.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України М.П. Пшонка