У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
Суддя Верховного Суду України Жайворонок Т.Є., розглянувши 26 лютого 2010 року касаційну скаргу ОСОБА_1 на рішення апеляційного суду Донецької області від 1 квітня 2009 року в справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про стягнення аліментів на утримання непрацездатної матері,
в с т а н о в и в:
Рішенням Калінінського районного суду м. Донецька від 25 грудня 2008 року позовні вимоги ОСОБА_2 про стягнення аліментів на утримання непрацездатної матері задоволено частково. Стягнуто з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 аліменти в розмірі 250 грн. щомісячно. Стягнуто з ОСОБА_1 на користь держави судовий збір в розмірі 51 грн. та витрати на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи в розмірі 30 грн. Рішення суду в частині стягнення аліментів з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 в розмірі 250 грн. допущено до негайного виконання. В задоволенні решти позовних вимог відмовлено.
Рішенням апеляційного суду Донецької області від 1 квітня 2009 року рішення суду першої інстанції змінено: аліменти стягнуто з 14 січня 2008 року до зміни матеріального або сімейного стану; стягнуто з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 витрати на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи в розмірі 7 грн. 50 коп. В решті – рішення суду першої інстанції залишено без змін.
У касаційній скарзі ОСОБА_1 просить скасувати рішення апеляційного суду Донецької області від 1 квітня 2009 року, посилаючись на неправильне застосування судом норм матеріального права та порушення норм процесуального права, і ухвалити нове рішення, яким в задоволенні позовних вимог ОСОБА_2 про стягнення аліментів на утримання непрацездатної матері відмовити.
Касаційна скарга не може бути прийнята до провадження з таких підстав.
Відповідно до п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України у разі, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи, суддя-доповідач відмовляє у відкритті касаційного провадження у справі.
Обґрунтування касаційної скарги ОСОБА_1 не містить доводів, які викликають необхідність перевірки матеріалів справи, наведені ним доводи та зміст оскаржуваного судового рішення також не дають підстави для висновку, що судом при розгляді справи допущені порушення норм процесуального права чи неправильно застосовано норми матеріального права, які передбачені ст. ст. 338 - 341 ЦПК України як підстави для скасування зазначеного судового рішення.
На підставі наведеного та керуючись пунктом 5 частини 3 статті 328 ЦПК України,
у х в а л и в:
Відмовити у відкритті касаційного провадження у справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про стягнення аліментів на утримання непрацездатної матері за касаційною скаргою ОСОБА_1 на рішення апеляційного суду Донецької області від 1 квітня 2009 року.
Копію ухвали разом з доданими до касаційної скарги матеріалами направити скаржнику.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України Т.Є. Жайворонок