ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И
26 лютого 2010 року м. Київ
Суддя Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України
Патрюк М.В.
розглянувши касаційну скаргу ОСОБА_2 на рішення Луцького міськрайонного суду Волинської області від 27 жовтня 2009 року та ухвалу апеляційного суду Волинської області від 24 грудня 2009 року в справі за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9, ОСОБА_2 про встановлення порядку володіння та користування земельною ділянкою,
в с т а н о в и в :
ОСОБА_3 звернулася в суд із вищезазначеним позовом, посилаючись на те, що вона разом із відповідачами є співвласниками житлового будинку із надвірними спорудами по АДРЕСА_1, який складається із трьох квартир. Згідно державного акта про спільну сумісну власність на земельну ділянку від 25 січня 2008 року серії ЯД №305752, сторонам у справі передано ділянку площею 0, 0777 га для будівництва та обслуговування вказаного будинку із надвірними спорудами. Оскільки сторони у справі не можуть дійти згоди щодо порядку користування земельною ділянкою, просила суд встановити такий порядок із урахуванням висновку експертизи.
Рішенням Луцького міськрайонного суду Волинської області від 27 жовтня 2009 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Волинської області від 24 грудня 2009 року, позов задоволено. Встановлено порядок володіння та користування земельною ділянкою по АДРЕСА_1 площею 0, 0777 га згідно до варіанту №5 висновку судової будівельно-технічної експертизи від 27 березня 2009 року №0003.
У касаційній скарзі ОСОБА_2 просить скасувати судові рішення з підстав неправильного застосування судами норм матеріального права та порушення норм процесуального права із ухваленням нового рішення про відмову в задоволенні позову.
У відкритті касаційного провадження слід відмовити з таких підстав.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України суд касаційної інстанції не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні суду, чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Із оскаржуваних судових рішень, доданих до них матеріалів вбачається, що скарга є необґрунтованою і наведені в ній доводи не дають підстав для висновків щодо незаконності та неправильності зазначених судових рішень.
Відповідно до п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України, у разі якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи, суддя-доповідач відмовляє у відкритті касаційного провадження у справі.
Керуючись пунктом 5 частиною 3 статті 328 ЦПК України
у х в а л и в :
У відкритті касаційного провадження у справі за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9, ОСОБА_2 про встановлення порядку володіння та користування земельною ділянкою відмовити.
Копію ухвали та додані до скарги матеріали направити особі, яка подавала касаційну скаргу.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України М.В. Патрюк