ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
25 лютого 2010 року
м. Київ
Колегія суддів Судової палати у цивільних справах
Верховного Суду України в складі:
Пшонки М.П., Костенка А.В., Прокопчука Ю.В., -
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_4 до ВАТ "Державна енергогенеруюча компанія "Центренерго" в особі Зміївської ТЕС, первинної профспілкової організації Зміївської ТЕС про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, відшкодування моральної шкоди, скасування рішення профспілкового комітету за касаційною скаргою Зміївської ТЕС на рішення апеляційного суду Харківської області від 7 жовтня 2009 року,
в с т а н о в и л а:
У січні 2004 року ОСОБА_4 звернулася до суду із зазначеним позовом, мотивуючи свої вимоги тим, що наказом № 7 від 15 січня 2004 року її незаконно було звільнено з посади юрисконсульта Зміївської ТЕС за п. 6 ст. 36 КЗпП України, тому просила задовольнити позов.
Рішенням Зміївського районного суду Харківської області від 14 липня 2008 року позов задоволено частково: ОСОБА_4 поновлено на роботі, стягнуто з відповідача на її користь 77 721 грн. 27 коп. середнього заробітку за час вимушеного прогулу з урахуванням коефіцієнту збільшення заробітної плати, 5 тис. грн. моральної шкоди.
Рішенням апеляційного суду Харківської області від 7 жовтня 2009 року рішення районного суду в частині стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу з урахуванням коефіцієнту збільшення заробітної плати змінено, стягнуто з ВАТ "Державна енергогенеруюча компанія "Центренерго" в особі Зміївської ТЕС на користь ОСОБА_456 636 грн. 96 коп.
У касаційній скарзі відповідач порушує питання про скасування рішення апеляційного суду та направлення справи на новий розгляд до суду апеляційної інстанції, мотивуючи порушення апеляційним судом норм матеріального та процесуального права.
Вивчивши матеріали справи, перевіривши доводи касаційної скарги, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України вважає, що касаційна скарга підлягає відхиленню.
Згідно з ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України під час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Встановлено й це вбачається з матеріалів справи, що рішення апеляційного суду ухвалено з додержанням норм матеріального та процесуального права, відсутні передбачені статтею 338 ЦПК України підстави для обов’язкового скасування судового рішення.
Наведені в касаційній скарзі доводи висновків суду не спростовують.
Керуючись ст. ст. 332, 337 ЦПК України, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України
у х в а л и л а:
Касаційну скаргу Зміївської ТЕС відхилити, а рішення апеляційного суду Харківської області від 7 жовтня 2009 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Колегія суддів: Пшонка М.П. Костенко А.В. Прокопчук Ю.В.