ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
25 лютого 2010 року м. Київ
Суддя Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України
Охрімчук Л.І.,
розглянувши касаційну скаргу ОСОБА_2 рішення Романівського районного суду Житомирської області від 16 листопада 2009 року та ухвалу апеляційного суду Житомирської області від 22 грудня 2009 року, у справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про стягнення аліментів на дитину, додаткових коштів та коштів на утримання,
в с т а н о в и в :
ОСОБА_2 звернулась до суду із позовом до ОСОБА_3 про стягнення аліментів на дитину, додаткових коштів на доньку-інваліда та коштів на своє утримання.
Рішенням Романівського районного суду Житомирської області від 16 листопада 2009 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Житомирської області від 22 грудня 2009 року, позовні вимоги ОСОБА_2 задоволені частково – вирішено стягувати із ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, на користь ОСОБА_2 аліменти на утримання доньки ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_2, в розмірі 1\4 частини усіх видів заробітку, доходу відповідача до досягнення дитиною повноліття, тобто до 1 лютого 2007 року, але не менше, ніж 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, щомісячно, починаючи з 10 вересня 2009 року; стягнуто з ОСОБА_3 в доход держави 51 грн. судового збору та 120 грн. витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи.
У задоволенні решти позовних вимог відмовлено.
У касаційній скарзі ОСОБА_2 просить скасувати ухвалені у справі судові рішення та постановити нове рішення, яким задовольнити її позовні вимоги у повному обсязі, посилаючись на неправильне застосування судами норм матеріального права та порушення норм процесуального права.
Відповідно до п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження у справі, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Відповідно до ч. 1 ст. 335 ЦПК України під час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Із змісту касаційної скарги та оскаржуваних судових рішень не вбачається порушення судами норм матеріального та процесуального права, касаційна скарга є необґрунтованою і викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Керуючись п. 5 ч. 3 ст. 328, 335 ЦПК України,
у х в а л и в :
Відмовити ОСОБА_2 у відкритті касаційного провадження у справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про стягнення аліментів на дитину, додаткових коштів та коштів на утримання.
Копію ухвали разом з доданими до касаційної скарги матеріалами направити ОСОБА_2.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя
Верховного Суду України Л.І.Охрімчук