ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
24 лютого 2010 року
м. Київ
Суддя Верховного Суду України Пшонка М.П., розглянувши касаційну скаргу ОСОБА_1 на рішення апеляційного суду Дніпропетровської області від 30 листопада 2009 року в справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, відділу державної виконавчої служби Павлоградського міськрайонного управління юстиції, про визнання права власності на майно та виключення його з акту опису та арешту,
в с т а н о в и в:
У грудні 2008 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, відділу державної виконавчої служби Павлоградського міськрайонного управління юстиції, про визнання права власності на майно та виключення його з акту опису та арешту. Свої вимоги мотивував тим, що у січні 2007 року придбав у ОСОБА_2 автомобіль МАЗ 53371, реєстраційний номер НОМЕР_1 та причеп МАЗ 8926 реєстраційний номер НОМЕР_2 за суму, еквівалентну 12500 доларів США, в підтвердження чого ОСОБА_2 видав йому розписку та генеральну довіреність на право володіння, користування та розпорядження транспортним засобом. У грудні 2008 року зазначений автомобіль був описаний держаним виконавцем з примусового виконання виконавчого листа, виданого 08.09.08 року Полтавським міськрайонним судом про стягнення з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_4 матеріальних збитків та судових витрат у сумі 46439 грн. 36 коп. У зв’язку із зазначеним звернувся до суду з даним позовом.
Рішенням Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 1 липня 2009 року позов задоволено. Визнано дійсним договір купівлі – продажу автомобіля МАЗ – 53371, реєстраційний номер НОМЕР_1, укладений 01.01.007 року між ОСОБА_1 та ОСОБА_2 Визнано за ОСОБА_1 право власності на зазначений автомобіль. Виключено з акту опису і арешту майна, складеного відділом державної виконавчої служби Павлоградського міськрайонного управління юстиції 05.12.2008 року з примусового виконання виконавчого листа, виданого 08.09.2008 року Павлоградським міськрайонним судом про стягнення з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_4 матеріальних збитків та судових витрат, автомобіль марки МАЗ – 53371, 1992 року випуску, державний номерний знак НОМЕР_1. Стягнуто з ОСОБА_2 на користь держави судовий збір у сумі 580 грн. 25 коп.
Рішенням апеляційного суду Дніпропетровської області від 30 листопада 2009 року скасовано рішення Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 1 липня 2009 року та ухвалено нове рішення, яким у задоволенні позову відмовлено.
У касаційній скарзі заявник ставить питання про скасування ухваленого у справі рішення суду апеляційної інстанції та залишення в силі рішення суду першої інстанції, мотивуючи свою вимогу порушенням судом норм процесуального права та неправильним застосуванням норм матеріального права.
У відкритті касаційного провадження у справі слід відмовити з таких підстав.
Відповідно до пункту 5 частини 3 статті 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені у ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Із оскаржуваного судового рішення, доданих до нього матеріалів вбачається, що скарга є необґрунтованою і наведені в ній доводи не дають підстав для висновків щодо незаконності та неправильності зазначеного судового рішення.
Керуючись п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України,
у х в а л и в:
Відмовити ОСОБА_1 у відкритті касаційного провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, відділу державної виконавчої служби Павлоградського міськрайонного управління юстиції, про визнання права власності на майно та виключення його з акту опису та арешту, за касаційною скаргою на рішення апеляційного суду Дніпропетровської області від 30 листопада 2009 року.
Додані до скарги матеріали повернути заявнику.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України М.П. Пшонка