У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
24 лютого 2010 року
м. Київ
Суддя Верховного Суду України Пшонка М.П., розглянувши касаційну скаргу ОСОБА_1 на рішення апеляційного суду Луганської області від 18 листопада 2009 року в справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 та ОСОБА_3 про одержання права на спадкування разом зі спадкоємцями першої черги за законом,
в с т а н о в и в:
У червні 2009 року ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом до ОСОБА_2 та ОСОБА_3 про одержання права на спадкування разом зі спадкоємцями першої черги за законом. Свої вимоги мотивувала тим, що ІНФОРМАЦІЯ_1 помер ОСОБА_4, з яким вона з травня 1990 року проживала однією сім’єю без реєстрації шлюбу. Проживали вони у АДРЕСА_1, яку приватизували у 2000 році. Після смерті чоловіка відкрилась спадщина на частину зазначеної квартири. Спадкоємцями першої черги за законом є його рідні дочки. Позивачка є спадкоємицею четвертої черги, однак у зв’язку з тим, що опікувалась померлим чоловіком, який хворів, просила суд надати їй право на спадкування зазначеного майна разом зі спадкоємицями першої черги.
Рішенням Сєвєродонецького міського суду Луганської області від 13 травня 2009 року позов задоволено. Визнано за ОСОБА_1 право на спадкування майна померлого ОСОБА_4, яке складається з 1\2 частини квартири АДРЕСА_1 разом зі спадкоємицями першої черги за законом – дочками померлого ОСОБА_2 та ОСОБА_3
Рішенням апеляційного суду Луганської області від 18 листопада 2009 року скасовано рішення Сєвєродонецького міського суду Луганської області від 13 травня 2009 року та ухвалено нове рішення, яким відмовлено у задоволенні позову у зв’язку з необґрунтованістю вимог.
У касаційній скарзі заявниця ставить питання про скасування ухваленого у справі рішення суду апеляційної інстанції та залишення в силі рішення суду першої інстанції, мотивуючи свою вимогу порушенням судом норм процесуального права та неправильним застосуванням норм матеріального права.
У відкритті касаційного провадження у справі слід відмовити з таких підстав.
Відповідно до пункту 5 частини 3 статті 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені у ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Із оскаржуваного судового рішення, доданих до нього матеріалів вбачається, що скарга є необґрунтованою і наведені в ній доводи не дають підстав для висновків щодо незаконності та неправильності зазначеного судового рішення.
Керуючись п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України,
у х в а л и в:
Відмовити ОСОБА_1 у відкритті касаційного провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 та ОСОБА_3 про одержання права на спадкування разом зі спадкоємцями першої черги за законом, за касаційною скаргою на рішення апеляційного суду Луганської області від 18 листопада 2009 року.
Додані до скарги матеріали повернути заявниці.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України М.П. Пшонка