ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И
24 лютого 2010 року м. Київ
Суддя Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України
Охрімчук Л.І.,
розглянувши касаційну скаргу Публічного акціонерного товариства "Комерційний банк "СоцКомБанк" на ухвалу апеляційного суду Одеської області від 9 грудня 2009 року, у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Комерційний банк "СоцКомБанк" до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за кредитним договором,
в с т а н о в и в :
ТОВ "КБ "СоцКомБанк" звернулось до суду із позовом до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за кредитним договором № 102-3\73 від 21 січня 2008 року.
Рішенням Приморського районного суду м. Одеси від 26 червня 2009 року позовні вимоги ТОВ "КБ "СоцКомБанк" задоволені – стягнуто з ОСОБА_2 на користь ТОВ "КБ "СоцКомБанк" 3 249 933 грн. 64 коп. заборгованості за кредитним договором, 1 700 грн. судового збору та 30 грн. витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи.
Ухвалою апеляційного суду Одеської області від 9 грудня 2009 року скасовано рішення Приморського районного суду м. Одеси від 26 червня 2009 року, справу направлено на новий розгляд до суду першої інстанції.
У касаційній скарзі ПАТ "КБ "СоцКомБанк" просить скасувати ухвалу апеляційного суду Одеської області від 9 грудня 2009 року та залишити в силі рішення суду першої інстанції, посилаючись на порушення апеляційним судом норм процесуального права.
Відповідно до п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження у справі, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Відповідно до ч. 1 ст. 335 ЦПК України під час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Із змісту касаційної скарги та оскаржуваного судового рішення не вбачається порушення апеляційним судом норм процесуального права, касаційна скарга є необґрунтованою і викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Керуючись п. 5 ч. 3 та ч. 5 ст. 328, 335 ЦПК України,
у х в а л и в :
Відмовити Публічному акціонерному товариству "Комерційний банк "СоцКомБанк" у відкритті касаційного провадження у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Комерційний банк "СоцКомБанк" до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за кредитним договором.
Копію ухвали разом з доданими до касаційної скарги матеріалами направити Публічному акціонерному товариству "Комерційний банк "СоцКомБанк".
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України Л.І. Охрімчук