ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И
Суддя Верховного Суду України Ярема А.Г., розглянувши 24 лютого 2010 року касаційну скаргу ОСОБА_1 на ухвалу Апеляційного суду м. Києва від 10 грудня 2009 року в справі за позовом ОСОБА_1 до відкритого акціонерного товариства "Дженералі Гарант" про стягнення коштів,
в с т а н о в и в:
ОСОБА_1 звернувся до суду із зазначеним позовом, посилаючись на те, що відкрите акціонерне товариство (далі – ВАТ) "Дженералі Гарант" після настання 13 серпня 2008 року страхової події, внаслідок якої належний йому автомобіль було пошкоджено, не виплачує йому страхове відшкодування.
Просив стягнути з відповідача на його користь 251 000 грн. страхового відшкодування та судові витрати.
У процесі розгляду справи ОСОБА_1 змінив свої позовні вимоги, просив стягнути з ВАТ "Дженералі Гарант" на його користь вартість відновлюваного ремонту автомобіля у розмірі 151 674 грн. 67 коп.
Рішенням Печерського районного суду м. Києва від 25 вересня 2009 року, залишеним без змін ухвалою Апеляційного суду м. Києва від 10 грудня 2009 року, в задоволенні позову ОСОБА_1 відмовлено.
У касаційній скарзі ОСОБА_1 ставить питання про скасування ухвали суду апеляційної інстанції й ухвалення нового рішення, посилаючись на невідповідність висновків суду обставинам справи, неповне з’ясування судом обставин, що мають значення для справи, неправильне застосування норм матеріального і порушення норм процесуального права.
У відкритті касаційного провадження у даній справі слід відмовити.
Доводи касаційної скарги і зміст оскаржуваної ухвали не дають підстав для висновку про те, що судом допущено порушення норм процесуального або неправильне застосування норм матеріального права, яке призвело до неправильного вирішення справи, та зазначені доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Відповідно до п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України, у разі якщо касаційна скарга є необгрунтованою і викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи, суддя-доповідач відмовляє у відкритті касаційного провадження у справі.
Керуючись ст. 328 ЦПК України,
у х в а л и в :
У відкритті касаційного провадження в справі за позовом ОСОБА_1 до відкритого акціонерного товариства "Дженералі Гарант" про стягнення коштів за касаційною скаргою ОСОБА_1 на ухвалу Апеляційного суду м. Києва від 10 грудня 2009 року відмовити.
Копію ухвали разом з доданими до касаційної скарги матеріалами направити особі, яка подавала касаційну скаргу.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України А.Г. Ярема