ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
19 лютого 2010 року
м. Київ
Колегія суддів Судової палати у цивільних справах
Верховного Суду України у складі:
Косенка В.Й.,
Луспеника Д.Д.,
Барсукової В.М., -
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом відкритого акціонерного товариства "Енергопостачальна компанія "Одесаобленерго" до ОСОБА_4 про стягнення заборгованості, пов’язаної з позаобліковим використанням електричної енергії за касаційною скаргою відкритого акціонерного товариства "Енергопостачальна компанія "Одесаобленерго" на рішення Малиновського районного суду м. Одеси від 4 червня 2009 року та ухвалу апеляційного суду Одеської області від 30 вересня 2009 року,
в с т а н о в и л а:
У грудні 2006 року ВАТ "ЕК "Одесаобленерго"звернулося до суду з позовом до ОСОБА_4, в якому просило стягнути з відповідача на користь товариства заборгованість, яка виникла у зв’язку з позаобліковим використанням електричної енергії, в сумі 28 940 грн. 81 коп.
Зазначало, що працівниками південного району електричних мереж ВАТ "ЕК "Одесаобленерго" при проведенні перевірки в належній відповідачеві квартирі АДРЕСА_1 було виявлено підключення кабелю до електричної мережі поза електролічильником, складено акт № 031507 від 8 лютого 2006 року про порушення Правил користування електричною енергією для населення та на підставі вказаного акту здійснено розрахунок завданих товариству такими діями відповідача збитків і виписано ОСОБА_4 додатковий рахунок на суму
28 940 грн. 81 коп.
Рішенням Малиновського районного суду м. Одеси від 4 червня 2009 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Одеської області від 30 вересня
2009 року, в задоволенні позовних вимог ВАТ "ЕК "Одесаобленерго" відмовлено.
ВАТ "ЕК "Одесаобленерго" звернулося до Верховного Суду України з касаційною скаргою, в якій просить скасувати рішення Малиновського районного суду м. Одеси від 4 червня 2009 року та ухвалу апеляційного суду Одеської області від 30 вересня 2009 року, посилаючись на неправильне застосування судами норм матеріального права й порушення норм процесуального права.
Згідно ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження судового рішення є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України суд касаційної інстанції не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні суду чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність чи недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Оскільки з матеріалів справи та змісту касаційної скарги не вбачається неправильне застосування судами норм матеріального права та порушення норм процесуального права, колегія суддів вважає за необхідне відхилити скаргу.
Керуючись ст. 332 ЦПК України, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України
у х в а л и л а :
Касаційну скаргу відкритого акціонерного товариства "Енергопостачальна компанія "Одесаобленерго" відхилити.
Рішення Малиновського районного суду м. Одеси від 4 червня 2009 року та ухвалу апеляційного суду Одеської області від 30 вересня 2009 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
В.Й. Косенко
Д.Д. Луспеник
В.М. Барсукова