ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
18 лютого 2010 року м. Київ
Суддя Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України Луспеник Д.Д.,
розглянувши касаційну скаргу ОСОБА_1 на рішення Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 7 травня 2009 року та ухвалу апеляційного суду Дніпропетровської області від 26 жовтня 2009 року в справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про стягнення аліментів на утримання дитини,
в с т а н о в и в:
Рішенням Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 7 травня 2009 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Дніпропетровської області від 26 жовтня 2009 року, позовні вимоги ОСОБА_2. задоволені частково.
Стягнуто з ОСОБА_1. на користь ОСОБА_2. аліменти на утримання неповнолітньої дитини – ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 року народження, у розмірі ? частини заробітку щомісяця, але не менше 30 % прожиткового мінімуму дитини відповідного віку, до досягнення нею повноліття, починаючи з 19 листопада 1999 року.
Вирішено питання про розподіл судових витрат.
Рішення в частині стягнення аліментів в межах суми платежу за один місяць допущено до негайного виконання.
У касаційній скарзі ОСОБА_1., посилаючись на порушення судами норм матеріального та процесуального права, просить скасувати ухвалені судові рішення, провадження у справі закрити.
Згідно із ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального права чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України, суд касаційної інстанції не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні суду чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Зі змісту оскаржуваних судових рішень й доданих до касаційної скарги матеріалів убачається, що скарга є необґрунтованою і наведені у ній доводи не дають підстав для висновків щодо незаконності та неправильності зазначених судових рішень.
Відповідно до п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України, у разі якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені у ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи, суддя-доповідач відмовляє у відкритті касаційного провадження у справі.
Відсутні й передбачені ст. 338 ЦПК України підстави для обов’язкового скасування судового рішення.
На підставі наведеного та керуючись п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України,
у х в а л и в:
У відкритті касаційного провадження в справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про стягнення аліментів на утримання дитини, за касаційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 7 травня 2009 року та ухвалу апеляційного суду Дніпропетровської області від 26 жовтня 2009 року відмовити.
Копію ухвали разом з доданими до скарги матеріалами направити заявнику.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України Д.Д. Луспеник