У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
17 лютого 2010 року м. Київ
Колегія суддів Судової палати у цивільних справах
Верховного Суду України в складі:
головуючого                 Гнатенка А.В.,
суддів:                     Балюка М.І.,
                            Барсукової В.М.,
                            Григор’євої Л.І.,
                            Данчука В.Г.,
                            Косенка В.Й.,
                            Луспеника Д.Д.,-
розглянувши в судовому засіданні скаргу відкритого акціонерного товариства (далі – ВАТ) "Будівельно-монтажної фірми "Дніпроважбуд" про перегляд у зв’язку з винятковими обставинами ухвали колегії суддів Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України від 7 жовтня 2009 року (rs5364866) , в справі за позовом ВАТ "Будівельно-монтажної фірми "Дніпроважбуд" до ОСОБА_8, ОСОБА_9, третя особа – відділ громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб Індустріального РВ ДМУ УМВС України в Дніпропетровській області, про усунення перешкод у володінні, користуванні та розпорядженні власником своїм майном шляхом виселення без надання іншого житлового приміщення,
в с т а н о в и л а :
Рішенням Індустріального районного суду м. Дніпропетровська від 26 грудня 2008 року, в задоволенні позову відмовлено.
Рішенням апеляційного суду Дніпропетровської області від 25 лютого 2009 року рішення районного суду скасовано, зобов’язано усунути перешкоди в здійсненні ВАТ БМФ "Дніпроважбуд" права користування та розпорядження своїм майном шляхом зобов’язання відповідачів звільнити житлове приміщення – кімнату в гуртожитку АДРЕСА_1; зобов’язано відділ громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб Індустріального РВ ДМУ УМВС України в Дніпропетровській області зняти ОСОБА_8, ОСОБА_9 з реєстрації.
Ухвалою колегії суддів Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України від 7 жовтня 2009 року касаційну скаргу ОСОБА_8 задоволено. Рішення суду апеляційної інстанції скасовано й залишено в силі вказане рішення суду першої інстанції.
ВАТ БМФ "Дніпроважбуд" звернулося до Верховного Суду України зі скаргою про перегляд постановленої судової ухвали Верховного Суду України від 7 жовтня 2009 року у зв’язку з винятковими обставинами, посилаючись на неоднакове застосування судом касаційної інстанції одного і того самого положення закону.
Перевіривши доводи скарги, колегія суддів вважає, що у допуску скарги до провадження у зв’язку з винятковими обставинами і витребуванні справи слід відмовити.
Статтею 354 ЦПК України передбачено, що підставами оскарження у зв’язку з винятковими обставинами є неоднакове застосування судом касаційної інстанції одного і того самого положення закону, а також визнання судового рішення міжнародною судовою установою, юрисдикція якої визнана Україною, таким, що порушує міжнародні зобов’язання України.
Доводи скарги не дають підстав для висновку про необхідність перегляду постановлених судових рішень у зв’язку з винятковими обставинами.
Керуючись ст.ст. 353, 355, 356 ЦПК України,
у х в а л и л а :
У допуску скарги відкритого акціонерного товариства "Будівельно-монтажної фірми "Дніпроважбуд" до провадження у зв’язку з винятковими обставинами і витребуванні справи відмовити.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Головуючий
А.В. Гнатенко
Судді:
М.І. Балюк
В.М. Барсукова
Л.І. Григор’єва
В.Г. Данчук
В.Й. Косенко
Д.Д. Луспеник