ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
15 лютого 2010 року
м. Київ
Колегія суддів Судової палати у цивільних справах
Верховного Суду України в складі:
суддів:
Перепічая В.С.,
Жайворонок Т.Є., Мазурка В.А.,
-
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом комунального підприємства "Чортків Дім" до ОСОБА_4 про стягнення заборгованості з оплати послуг за утримання будинку та прибудинкової території за касаційною скаргою комунального підприємства "Чортків Дім" на рішення апеляційного суду Тернопільської області від 21 липня 2009 року,
в с т а н о в и л а:
Рішенням Чортківського районного суду Тернопільської області від 13 травня 2009 року позов задоволено. Стягнуто з ОСОБА_4 на користь комунального підприємства "Чортків Дім" заборгованість із оплати послуг за утримання будинку та прибудинкової території в розмірі 438 грн. 90 коп., а на користь держави – витрати на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи в розмірі 30 грн.
Рішенням апеляційного суду Тернопільської області від 21 липня 2009 року рішення суду першої інстанції змінено: зменшено розмір стягнутої з ОСОБА_4 на користь комунального підприємства "Чортків Дім" заборгованості з оплати послуг за утримання будинку та прибудинкової території з 438 грн. 90 коп. до 126 грн. 62 коп. У решті – рішення районного суду залишено без змін.
В обґрунтування касаційної скарги комунальне підприємство "Чортків Дім" посилається на невідповідність висновків апеляційного суду обставинам справи, неправильне застосування судом норм матеріального права та порушення норм процесуального права й ставить питання про скасування рішення апеляційного суду і залишення в силі рішення суду першої інстанції.
Колегія суддів дійшла висновку про те, що підстави для скасування рішення апеляційного суду відсутні.
Відповідно до ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального права чи порушення норм процесуального права.
Згідно з вимогами ч. 1 ст. 335 ЦПК України під час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Матеріали справи та доводи касаційної скарги не дають підстав для висновку про те, що апеляційним судом допущено неправильне застосування норм матеріального права чи порушення норм процесуального права, яке призвело до неправильного вирішення справи.
Керуючись ст. 332 ЦПК України, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України
у х в а л и л а:
Касаційну скаргу комунального підприємства "Чортків Дім" відхилити.
Рішення апеляційного суду Тернопільської області від 21 липня 2009 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
В.С. Перепічай
Т.Є. Жайворонок
В.А. Мазурок