ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
12 лютого 2010 року м. Київ
Суддя Верховного Суду України Костенко А.В.,
розглянувши касаційну скаргу ОСОБА_1 на рішення Новоайдарського районного суду Луганської області від 27 січня 2009 року та ухвалу колегії суддів судової палати у цивільних справах апеляційного суду Луганської області від 1 грудня 2009 року, у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ майна подружжя, визнання права власності,
в с т а н о в и в :
Рішенням Новоайдарського районного суду Луганської області від 27 січня 2009 року, залишеним без змін ухвалою колегії суддів судової палати у цивільних справах апеляційного суду Луганської області від 1 грудня 2009 року, позов ОСОБА_1. задоволено частково. Виділено ОСОБА_1. телевізор LG, комп’ютер LG, стіл комп’ютерний, тумбочку під телевізор, диван "Малютка", крісло-ліжко "Американка", вітальню, кухонний стіл і чотири стільці та визнано за нею право власності на вказане майно. Стягнуто з ОСОБА_2. на користь ОСОБА_1. 10 355 грн. грошової компенсації та на користь держави 180 грн. 65 коп. судового збору. У задоволенні решти позовних вимог відмовлено.
У касаційній скарзі ОСОБА_1. просить скасувати ухвалені у справі рішення і передати справу на новий розгляд до суду першої інстанції, посилаючись на неправильне застосування судами норм матеріального права та порушення норм процесуального права.
У відкритті касаційного провадження слід відмовити з таких підстав.
Відповідно до ч. 3 ст. 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження у справі, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Згідно з вимогами ч.1 ст. 335 ЦПК України суд касаційної інстанції в межах касаційної скарги перевіряє правильність застосування судом першої або апеляційної інстанцій норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні суду чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими, а тому доводи касаційної скарги в цій частині без наведення конкретних порушень судом норм процесуального права, які були допущені при встановленні зазначених у рішенні фактів, також не можуть бути визнані такими, що викликають необхідність перевірки їх матеріалами справи.
Із змісту касаційної скарги та оскаржуваних судових рішень, доданих до скарги, вбачається, що наведені у скарзі доводи не дають підстав для висновків про те, що рішення ухвалені без дотримання норм матеріального та процесуального права.
Керуючись п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України,
у х в а л и в :
Відмовити ОСОБА_1 у відкритті касаційного провадження, у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ майна подружжя, визнання права власності.
Додані до скарги матеріали повернути заявнику.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України А.В. Костенко