ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И
9 лютого 2010 року м. Київ
Суддя Верховного Суду України Гуменюк В.І., розглянувши касаційну скаргу ОСОБА_2 на рішення апеляційного суду Київської області від 1 грудня 2009 року у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, ОСОБА_3 про усунення перешкод у користуванні жилим будинком,
в с т а н о в и в:
ОСОБА_1 звернувся із зазначеним позовом, посилаючись на те, що ОСОБА_3 належить будинок АДРЕСА_1, та він є його батьком та ОСОБА_2 Позивач постійно проживав та зареєстрований у спірному будинку. Відповідачка перешкоджає йому користуватися зазначеним будинком, забрала у нього ключі від будинку та створює сварки. Через дії ОСОБА_2 він не має можливості доглядати батька, який є інвалідом 1 групи і потребує стороннього догляду. Просив зобов’язати ОСОБА_2 не чинити йому перешкоди у користуванні будинком АДРЕСА_1 та передати йому ключі від будинку.
Рішенням Кагарлицького районного суду Київської області від 9 вересня 2009 року у задоволенні позову відмовлено.
Рішенням апеляційного суду Київської області від 1 грудня 2009 року рішення Кагарлицького районного суду Київської області від 9 вересня 2009 року скасовано та ухвалено рішення, яким позов задоволено. Зобов`язано ОСОБА_2 не чинити ОСОБА_1 перешкоди у користуванні будинком 79 по вул. Київській в с. Стайки та передати йому ключі від зазначеного будинку.
У касаційній скарзі ОСОБА_2 просить скасувати рішення апеляційного суду та залишити в силі рішення суду першої інстанції, посилаючись на неправильне застосування судом норм матеріального права та порушення судом норм процесуального права.
У відкритті касаційного провадження слід відмовити з таких підстав.
Відповідно до пункту 5 частини 3 статті 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені у ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Касаційна скарга необґрунтована. Доводи скарги висновків суду не спростовують. Передбачених законом підстав неправильного застосування норм матеріального права чи порушення норм процесуального права не встановлено.
Керуючись пунктом 5 частини 3 статті 328 ЦПК України,
у х в а л и в:
Відмовити у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою ОСОБА_2 на рішення апеляційного суду Київської області від 1 грудня 2009 року у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, ОСОБА_3 про усунення перешкод у користуванні жилим будинком.
Копію ухвали та додані до скарги матеріали направити скаржнику.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України В.І. Гуменюк