ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
5 лютого 2010 року м.Київ
Суддя Верховного Суду України Сенін Ю.Л., розглянувши касаційну скаргу ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 на рішення Апеляційного суду Донецької області від 20 листопада 2009 року,
в с т а н о в и в :
Рішенням Апеляційного суду Донецької області від 20 листопада 2009 року скасовано рішення Будьонівського районного суду м.Донецька від 10 липня 2009 року та ухвалено нове рішення, яким частково задоволено позовні вимоги ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про усунення перешкод у спілкуванні з дитиною та визначення способу та порядку спілкування, постановлено зобов’язати ОСОБА_3 не чинити перешкод батьку дитини
ОСОБА_2 спілкуватися з дочкою - ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1 і приймати участь у її вихованні, визначити спосіб участі батька ОСОБА_2 у вихованні дочки ОСОБА_4 встановивши йому для спілкування з нею другу та четверту суботу з 10.00 години до 17.00 години та другу та четверту неділю з 10.00 до 17.00 години кожного місяця в присутності няні малолітньої дитини.
У касаційній скарзі ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 просить скасувати рішення апеляційного суду і передати справу на новий розгляд до апеляційного суду, посилаючись на порушення апеляційним судом норм матеріального та процесуального права.
Касаційна скарга задоволенню не підлягає з таких підстав.
Згідно п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України суддя-доповідач відмовляє у відкритті касаційного провадження у справі, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Доводи скарги та зміст оскаржуваного рішення не дають підстав для висновку, що апеляційним судом при розгляді справи допущені порушення норм матеріального та процесуального права, які передбачені ст.ст. 338 - 341 ЦПК України як підстави для скасування рішень.
Крім того, згідно із ч. 1 ст. 335 ЦПК України суд касаційної інстанції не вправі встановлювати або вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими, а тому доводи касаційної скарги в цій частині також не можуть бути визнані такими, що викликають необхідність перевірки матеріалами справи.
На підставі наведеного та керуючись пунктом 5 частини 3 статті 328 ЦПК України,
у х в а л и в :
Відмовити у відкритті касаційного провадження у справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про усунення перешкод у спілкуванні з дитиною та визначення способу та порядку спілкування за касаційною скаргою ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 на рішення Апеляційного суду Донецької області від 20 листопада 2009 року.
Копію ухвали разом з доданими до касаційної скарги матеріалами направити ОСОБА_1
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України Ю.Л.Сенін