ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
3 лютого 2010 року м. Київ
Колегія суддів Судової палати у цивільних справах
Верховного Суду України в складі:
головуючого
Гнатенка А.В.,
суддів:
Барсукової В.М.,
Григор’євої Л.І.,-
розглянувши у попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, ОСОБА_3 про визнання осіб такими, що втратили право користування жилим приміщенням, за касаційною скаргою ОСОБА_2 на ухвалу колегії суддів судової палати у цивільних справах апеляційного суду Херсонської області від 15 жовтня 2009 року,
в с т а н о в и л а :
У квітні 2005 року ОСОБА_1. звернувся до суду з указаним позовом, посилаючись на те, що він є наймачем квартири АДРЕСА_1, де прописані його колишня дружина та донька. Так як, вони не проживають за вищезазначеною адресою з квітня 2000 року і виїхали в невідомому напрямку, просив їх визнати такими, що втратили право користування жилим приміщенням.
Рішенням Дніпровського районного суду м. Херсона від 31 травня 2005 року позов задоволено. Визнано ОСОБА_2., ОСОБА_3. такими, що втратили право користування жилим приміщенням в АДРЕСА_1
Ухвалою колегії суддів судової палати у цивільних справах апеляційного суду Херсонської області від 15 жовтня 2009 року ОСОБА_2. відмовлено у поновленні строку на апеляційне оскарження рішення Дніпровського районного суду м. Херсона від 31 травня 2005 року.
ОСОБА_2. звернулася до Верховного Суду України із касаційною скаргою, в якій просить скасувати оскаржувану ухвалу, посилаючись на порушення судами норм процесуального права.
Касаційна скарга не підлягає задоволенню виходячи з наступного.
Відповідно до ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального права чи порушення норм процесуального права.
Згідно з правилами ст. 335 ЦПК України суд касаційної інстанції перевіряє законність і обґрунтованість постановлених судових рішень в межах позовних вимог, заявлених у суді першої інстанції, та доводів касаційної скарги.
Оскільки доводи касаційної скарги не дають підстав для висновку, що при розгляді справи судом допущено порушення норм процесуального права, які передбачені ст. 342 ЦПК України як підстави для скасування ухвал, колегія суддів вважає за необхідне відхилити касаційну скаргу.
Керуючись ст.ст. 332, 336, 337 ЦПК України, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України
у х в а л и л а :
Касаційну скаргу ОСОБА_2 відхилити, ухвалу колегії суддів судової палати у цивільних справах апеляційного суду Херсонської області від 15 жовтня 2009 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Головуючий
А.В. Гнатенко
Судді:
В.М. Барсукова
Л.І. Григор’єва