ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
2 лютого 2010 року м. Київ
Суддя Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України
Охрімчук Л.І.,
розглянувши касаційну скаргу Публічного акціонерного товариства "Свеський насосний завод" на рішення Ямпільського районного суду Сумської області від 24 вересня 2009 року та ухвалу апеляційного суду Сумської області від 2 грудня 2009 року, у справі за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства "Свеський насосний завод" про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, відшкодування моральної шкоди,
в с т а н о в и в :
У березні 2008 року ОСОБА_1 звернулась до суду із позовом до Публічного акціонерного товариства "Свеський насосний завод" про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, відшкодування моральної шкоди.
Рішенням Ямпільського районного суду Сумської області від 24 вересня 2009 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Сумської області від 2 грудня 2009 року, позовні вимоги ОСОБА_1 задоволені частково – визнано незаконним та скасовано наказ № 415\к від 29 лютого 2008 року про звільнення ОСОБА_1 з посади; поновлено ОСОБА_1 на посаді прибиральниці службових приміщень Палацу Культури ПАТ "Свеський насосний завод"; стягнуто з ПАТ "Свеський насосний завод" на користь ОСОБА_1 4774 грн. 63 коп. середнього заробітку за час вимушеного прогулу та 300 грн. на відшкодування моральної шкоди; стягнуто з ПАТ "Свеський насосний завод" в доход держави 51 грн. судового збору.
У касаційній скарзі ПАТ "Свеський насосний завод" просить скасувати ухвалені у справі судові рішення та постановити нове рішення, яким відмовити ОСОБА_1 у задоволенні позовних вимог, посилаючись на неправильне застосування судами норм матеріального права та порушення норм процесуального права.
Відповідно до п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження у справі, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Відповідно до ч. 1 ст. 335 ЦПК України під час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Із змісту касаційної скарги та оскаржуваних судових рішень не вбачається порушення судами норм матеріального та процесуального права, касаційна скарга є необґрунтованою і викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Керуючись п. 5 ч. 3 ст. 328, 335 ЦПК України,
у х в а л и в :
Відмовити Публічному акціонерному товариству "Свеський насосний завод" у відкритті касаційного провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства "Свеський насосний завод" про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, відшкодування моральної шкоди.
Копію ухвали разом з доданими до касаційної скарги матеріалами направити Публічному акціонерному товариству "Свеський насосний завод".
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України Л.І.Охрімчук