ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
1 лютого 2010 року
м. Київ
Суддя Верховного Суду України Пшонка М.П., розглянувши касаційну скаргу ОСОБА_1 на рішення Луцького міськрайонного суду від 27 жовтня 2009 року та ухвалу апеляційного суду Волинської області від 16 грудня 2009 року в справі за позовом ОСОБА_1 до державного комунального підприємства "Луцьктепло" про зобов’язання припинити нарахування платежів та заборгованості за користування послугами з теплопостачання,
в с т а н о в и в:
ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до державного КП "Луцьктепло" про зобов’язання припинити нарахування платежів та заборгованості за користування послугами з теплопостачання. Свої вимоги мотивував тим, що користується автономним опаленням, за що сплачує відповідні кошти за договором, а теплопостачання від відповідача не отримує, оскільки в квартирі відсутні прилади, які необхідні для користування системою централізованого опалення.
Рішенням Луцького міськрайонного суду Волинської області від 27 жовтня 2009 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Волинської області від 16 грудня 2009 року, у задоволенні позову відмовлено.
У касаційній скарзі заявник порушує питання про скасування ухвалених у справі судових рішень та ухвалення нового рішення про задоволення позову, мотивуючи свою вимогу порушенням судами норм процесуального права та неправильним застосуванням норм матеріального права.
У відкритті касаційного провадження у справі слід відмовити з таких підстав.
Відповідно до пункту 5 частини 3 статті 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені у ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Із оскаржуваних судових рішень, доданих до них матеріалів вбачається, що скарга є необґрунтованою і наведені в ній доводи не дають підстав для висновків щодо незаконності та неправильності зазначених судових рішень.
Керуючись п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України,
у х в а л и в:
Відмовити ОСОБА_1 у відкритті касаційного провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до державного комунального підприємства "Луцьктепло" про зобов’язання припинити нарахування платежів та заборгованості за користування послугами з теплопостачання, за касаційною скаргою на рішення Луцького міськрайонного суду від 27 жовтня 2009 року та ухвалу апеляційного суду Волинської області від 16 грудня 2009 року.
Додані до скарги матеріали повернути заявнику.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України М.П. Пшонка