ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
29 січня 2010 року
м. Київ
Суддя Верховного Суду України Пшонка М.П., розглянувши касаційну скаргу ОСОБА_2 на рішення Святошинського районного суду м. Києва від 2 вересня 2009 року та ухвалу Апеляційного суду м. Києва від 26 листопада 2009 року в справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення додаткових витрат на утримання дитини,
в с т а н о в и в:
У квітні 2009 року ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом до ОСОБА_2 про стягнення додаткових витрат на утримання дитини. Свої вимоги мотивувала тим, що рішенням Коростенського районного суду Житомирської області з відповідача на її користь стягнуто аліменти у розмірі 1\4 частини усіх видів заробітку. Оскільки їх син займається у спортивній організації з 01.01.2007 року на підготовчих курсах для вступу до університету, а з 01.09.2007 року навчається у ТОВ "Політико – правовому коледжі "АСКО" на контрактній основі, змушена була звернутись до суду із зазначеним позовом.
Рішенням Святошинського районного суду м. Києва від 2 вересня 2009 року, залишеним без змін ухвалою Апеляційного суду м. Києва від 26 листопада 2009 року, позов задоволено частково. Стягнуто з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 8877 грн. додаткових витрат на утримання дитини. Вирішено питання про розподіл судових витрат.
У касаційній скарзі заявник ставить питання про скасування ухвалених у справі судових рішень та передачу справи на новий розгляд до суду першої інстанції, мотивуючи свою вимогу порушенням судами норм матеріального та процесуального права.
У відкритті касаційного провадження у справі слід відмовити з таких підстав.
Відповідно до пункту 5 частини 3 статті 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені у ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Із оскаржуваних судових рішень, доданих до них матеріалів вбачається, що скарга є необґрунтованою і наведені в ній доводи не дають підстав для висновків щодо незаконності та неправильності зазначених судових рішень.
Керуючись п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України,
у х в а л и в:
Відмовити ОСОБА_2 у відкритті касаційного провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення додаткових витрат на утримання дитини, за касаційною скаргою на рішення Святошинського районного суду м. Києва від 2 вересня 2009 року та ухвалу Апеляційного суду м. Києва від 26 листопада 2009 року.
Додані до скарги матеріали повернути заявнику.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України М.П. Пшонка