ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
25 січня 2010 року
м. Київ
Суддя Верховного Суду України Пшонка М.П., розглянувши касаційну скаргу ОСОБА_2 на рішення апеляційного суду Луганської області від 5 жовтня 2009 року в справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про зменшення розміру аліментів на утримання дитини,
в с т а н о в и в:
У березні 2009 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до ОСОБА_2 про зменшення розміру аліментів на утримання дитини. Свої вимоги мотивував тим, що рішенням Краснодонського міського суду від 2 жовтня 2002 року з нього стягнуто на користь відповідачки аліменти на утримання дитини у розмірі 1\4 частини усіх видів заробітку щомісяця, розпочинаючи з 23 вересня 2002 року до повноліття дитини або до змін в матеріальному стані сторін. Останнім часом його матеріальний та моральний стан змінився, він уклав другий шлюб, від якого має дитину, яка перебуває на його утриманні. Крім того, на утриманні позивача знаходиться його дружина, яка не працює, оскільки знаходиться у відпустці по догляду за дитиною. У зв’язку із зазначеним, просив зменшити розмір аліментів до 1\6 частини заробітку щомісяця, але не менше 30 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку до досягнення дитиною повноліття.
Рішенням Краснодонського міськрайонного суду Луганської області від 15 липня 2009 року у задоволенні позову відмовлено.
Рішенням апеляційного суду Луганської області від 5 жовтня 2009 року скасовано рішення Краснодонського міськрайонного суду Луганської області від 15 липня 2009 року та ухвалено нове рішення, яким позов задоволено. Зменшено розмір аліментів на утримання сина ОСОБА_3., ІНФОРМАЦІЯ_1; стягнуто на користь ОСОБА_2 аліменти на утримання сина ОСОБА_3. у розмірі 1\6 частини всіх видів заробітку та доходів ОСОБА_1., але не менше 30 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку до досягнення дитиною повноліття.
У касаційній скарзі заявниця ставить питання про скасування ухваленого у справі рішення суду апеляційної інстанції та залишення в силі рішення суду першої інстанції, мотивуючи свою вимогу порушенням судом норм процесуального права та неправильним застосуванням норм матеріального права.
У відкритті касаційного провадження у справі слід відмовити з таких підстав.
Відповідно до пункту 5 частини 3 статті 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені у ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Із матеріалів касаційної скарги, оскаржуваного судового рішення, доданих до них матеріалів вбачається, що скарга є необґрунтованою і наведені в ній доводи не дають підстав для висновків щодо незаконності та неправильності зазначеного судового рішення.
Керуючись п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України,
у х в а л и в:
Відмовити ОСОБА_2 у відкритті касаційного провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про зменшення розміру аліментів на утримання дитини, за касаційною скаргою на рішення апеляційного суду Луганської області від 5 жовтня 2009 року.
Додані до скарги матеріали повернути заявниці.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України М.П. Пшонка