У Х В А Л А
і м е н е м у к р а ї н и
19 січня 2010 року
м. Київ
Колегія суддів Судової палати у цивільних справах
Верховного Суду України в складі:
головуючого Патрюка М.В.,
суддів: Прокопчука Ю.В.,
Пшонки М.П.,- розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_1 до комунальної установи "Культурний центр "ІМІДЖ" м. Чугуєва, третя особа – директор комунальної установи "Культурний центр "ІМІДЖ" м. Чугуєва Бєлєвцов Валерій Сергійович, про скасування наказу про притягнення до дисциплінарної відповідальності, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, за касаційними скаргами Чугуївської міської ради Харківської області на рішення Чугуївського міського суду Харківської області від 18 грудня 2008 року та рішення апеляційного суду Харківської області від 11 лютого 2009 року та комунальної установи "Культурний центр "ІМІДЖ" м. Чугуєва на рішення апеляційного суду Харківської області від 11 лютого 2009 року,
в с т а н о в и л а :
У березні 2008 року ОСОБА_1 звернувся до суду з вищезазначеним позовом, посилаючись на те, що на протязі тривалого часу він працював у відповідача на посаді сторожа.
Наказом № 13 від 20 лютого 2008 року за систематичне невиконання обов’язків, покладених на нього трудовим договором йому було оголошено догану.
Наказом № 23-к від 28 лютого 2008 року – звільнено з роботи за п. 3 ст. 40 КЗпП України.
Вважаючи своє звільнення незаконним, просив суд визнати незаконним наказ № 13 від 20 лютого 2008 року, поновити його на посаді сторожа, стягнути середній заробіток за час вимушеного прогулу.
Рішенням Чугуївського міського суду Харківської області від 18 грудня 2008 року в задоволенні позову ОСОБА_1 відмовлено.
Рішенням апеляційного суду Харківської області від 11 лютого 2009 року рішення міського суду скасовано й ухвалено нове рішення про задоволення позову.
У касаційній скарзі Чугуївська міська рада Харківської області просить скасувати ухвалені у справі судові рішення, посилаючись на порушення судами норм процесуального права.
Комунальна установа "Культурний центр "ІМІДЖ" м. Чугуєва у поданій до суду касаційній скарзі просить скасувати рішення, ухвалене судом апеляційної інстанції, і залишити в силі рішення суду першої інстанції, посилаючись на порушення апеляційним судом норм матеріального та процесуального права.
Згідно ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження судового рішення може бути неправильне застосування судом норм матеріального права чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України суд касаційної інстанції не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні суду чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність чи недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Оскільки з матеріалів справи та змісту касаційних скарг не вбачається порушення судами норм матеріального та процесуального права колегія суддів вважає за необхідне відхилити касаційні скарги.
Керуючись ст. 332 ЦПК України, колегія суддів
у х в а л и л а :
Касаційні скарги Чугуївської міської ради Харківської області, комунальної установи "Культурний центр "ІМІДЖ" м. Чугуєва відхилити.
Рішення апеляційного суду Харківської області від 11 лютого 2009 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Головуючий М.В. Патрюк Судді: Ю.В. Прокопчук М.П. Пшонка