ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
16 січня 2010 року м. Київ
Суддя Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України Прокопчук Ю.В., розглянувши касаційну скаргу ОСОБА_1 на рішення Октябрського районного суду м. Полтави від 30 серпня 2009 року та рішення апеляційного суду Полтавської області від 21 жовтня 2009 року в справі за позовом закритого акціонерного товариства "Бориспільській автозавод" до товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестиційна лізингова компанія", ОСОБА_1 про витребування майна із чужого незаконного володіння,
в с т а н о в и в :
Рішенням Октябрського районного суду м. Полтави від 30 серпня 2009 року зазначений позов закритого акціонерного товариства "Бориспільській автозавод" задоволено частково. Витребувано з чужого незаконного володіння ОСОБА_1 два автобуси БАЗ А 079 14 № шасі НОМЕР_1, № кузова НОМЕР_2, № двигуна НОМЕР_3 передавши їх власнику – ЗАТ "Бориспільський автозавод". Стягнуто з ТОВ "Інвестиційна Лізингова Компанія", ОСОБА_1 в рівних частках на користь ЗАТ "Бориспільський автозавод" судові витрати в сумі 3886 грн. 60 коп. Позовні вимоги до товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестиційна лізингова компанія" визнано безпідставними.
Рішенням апеляційного суду Полтавської області від 21 жовтня 2009 року рішення Октябрського районного суду м. Полтави від 30 серпня 2009 року змінено. Стягнуто з товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестиційна лізингова компанія", ОСОБА_1 на користь закритого акціонерного товариства "Бориспільській автозавод" 1700 грн. державного мита. В решті рішення залишено без змін.
У касаційній скарзі ОСОБА_1 просить скасувати зазначені рішення, посилаючись на порушення норм матеріального і процесуального права, та ухвалити нове рішення про відмову у задоволенні позову.
У відкритті касаційного провадження у справі слід відмовити з таких підстав.
Відповідно до пункту 5 частини 3 статті 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження у справі, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Згідно ч. 1 ст. 335 ЦПК України під час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або вважати доведеними обставини, що не були встановленні в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Доводи скарги та зміст оскаржуваних рішень не дають підстав для висновку, що судами при розгляді справи допущені порушення норм матеріального чи процесуального права, які передбачені ст. ст. 338 - 341 ЦПК України як підстави для скасування рішень.
На підставі наведеного та керуючись пунктом 5 частини 3 статті 328 ЦПК України
у х в а л и в:
ОСОБА_1 у відкритті касаційного провадження в справі за позовом закритого акціонерного товариства "Бориспільській автозавод" до товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестиційна лізингова компанія", ОСОБА_1 про витребування майна із чужого незаконного володіння відмовити.
Додані до касаційної скарги матеріали повернути скаржнику.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України Ю.В. Прокопчук