ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
14 січня 2010 року м. Київ
Суддя Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України
Охрімчук Л.І.,
розглянувши касаційну скаргу ОСОБА_1 на рішення Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області від 2 вересня 2009 року та ухвалу апеляційного суду Хмельницької області від 16 листопада 2009 року, у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, ОСОБА_3, треті особи: домоуправління № 2 КЕВ, ВГІРФО УМВС України у Хмельницькій області, про визнання осіб такими, що втратили право користування жилим приміщенням, про визнання наймачем жилого приміщення,
в с т а н о в и в :
ОСОБА_1 звернулась до суду із позовом до ОСОБА_2, ОСОБА_3, треті особи: домоуправління № 2 КЕВ, ВГІРФО УМВС України у Хмельницькій області, про визнання осіб такими, що втратили право користування квартирою АДРЕСА_1, та про визнання її наймачем спірної квартири.
Рішенням Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області від 2 вересня 2009 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Хмельницької області від 16 листопада 2009 року, позовні вимоги ОСОБА_1 задоволені частково – визнано ОСОБА_3 таким, що втратив право користування квартирою АДРЕСА_1, та зобов"язано зняти його з реєстрації за вказаною адресою. У задоволенні решти позовних вимог ОСОБА_1 відмовлено.
У касаційній скарзі ОСОБА_1 просить скасувати ухвалені у справі судові рішення та постановити нове рішення, яким задовольнити її позовні вимоги у повному обсязі, посилаючись на неправильне застосування судами норм матеріального права та порушення норм процесуального права.
Відповідно до п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження у справі, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Відповідно до ч. 1 ст. 335 ЦПК України під час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Із змісту касаційної скарги та оскаржуваних судових рішень не вбачається порушення судами норм матеріального та процесуального права, касаційна скарга є необґрунтованою і викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Керуючись п. 5 ч. 3 ст. 328, 335 ЦПК України,
у х в а л и в :
Відмовити ОСОБА_1 у відкритті касаційного провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, ОСОБА_3, треті особи: домоуправління № 2 КЕВ, ВГІРФО УМВС України у Хмельницькій області, про визнання осіб такими, що втратили право користування жилим приміщенням, про визнання наймачем жилого приміщення.
Копію ухвали разом з доданими до касаційної скарги матеріалами направити ОСОБА_1 .
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України Л.І.Охрімчук