ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
12 січня 2010 року м. Київ
Суддя Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України
Охрімчук Л.І.,
розглянувши касаційну скаргу Приватного підприємства "Токмак-центр" на ухвалу апеляційного суду Запорізької області від 11 листопада 2009 року, у справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Токмактепломережа", Приватного підприємства "Токмак-центр" про захист прав споживача,
в с т а н о в и в :
У серпні 2008 року ОСОБА_1 звернувся до суду із позовом до ТОВ "Токмактепломережа" та ПП "Токмак-центр" про захист прав споживача шляхом розірвання договору про надання послуг з теплопостачання.
Ухвалою Токмацького районного суду Запорізької області від 27 серпня 2009 року, позовну заяву залишено без розгляду та повернуто ОСОБА_1 на підставі ст. ст. 169, 207 ЦПК України.
Ухвалою апеляційного суду Запорізької області від 11 листопада 2009 року ухвалу Токмацького районного суду Запорізької області від 27 серпня 2009 року скасовано, справу направлено на новий розгляд до суду першої інстанції для розгляду по суті.
У касаційній скарзі ПП "Токмак-центр" просить скасувати ухвалу апеляційну суду Запорізької області від 11 листопада 2009 року та залишити в силі ухвалу суду першої інстанції, посилаючись на порушення апеляційним судом норм процесуального права.
Відповідно до п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження у справі, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Відповідно до ч. 1 ст. 335 ЦПК України під час розгляду справи в касаційному порядку суд перевіряє в межах касаційної скарги правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Із змісту касаційної скарги та оскаржуваного судового рішення не вбачається порушення апеляційним судом норм процесуального права, касаційна скарга є необґрунтованою і викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Керуючись п. 5 ч. 3 ст. 328, 335 ЦПК України,
у х в а л и в :
Відмовити Приватному підприємству "Токмак-центр" у відкритті касаційного провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Токмактепломережа", Приватного підприємства "Токмак-центр" про захист прав споживача.
Копію ухвали разом з доданими до касаційної скарги матеріалами направити Приватному підприємству "Токмак-центр".
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України Л.І.Охрімчук