У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
Суддя Верховного Суду України Жайворонок Т.Є., розглянувши 12 січня 2010 року касаційну скаргу ОСОБА_2 на заочне рішення Артемівського районного суду м. Луганська від 9 грудня 2008 року та ухвалу апеляційного суду Луганської області від 8 вересня 2009 року в справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про встановлення батьківства та стягнення аліментів,
в с т а н о в и в:
Заочним рішенням Артемівського районного суду м. Луганська від 9 грудня 2008 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Луганської області від 8 вересня 2009 року, позовні вимоги ОСОБА_1. про встановлення батьківства та стягнення аліментів задоволено. Встановлено батьківство ОСОБА_2 відносно неповнолітньої дитини ОСОБА_3 Стягнуто з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1. аліменти на утримання дитини, щомісячно в розмірі ? частини із всіх видів заробітку, але не менше 30 % прожиткового мінімуму, починаючи з 12 листопада 2003 року і до досягнення дитиною повноліття. Вирішено питання про судові витрати. Рішення суду в частині стягнення аліментів допущено до негайного виконання в межах суми платежу за один місяць.
У касаційній скарзі ОСОБА_2 просить скасувати заочне рішення Артемівського районного суду м. Луганська від 9 грудня 2008 року та ухвалу апеляційного суду Луганської області від 8 вересня 2009 року, посилаючись на неправильне застосування судами норм матеріального права та порушення норм процесуального права, і ухвалити нове рішення, яким в задоволенні позовних вимог ОСОБА_1. про встановлення батьківства та стягнення аліментів відмовити.
Касаційна скарга не може бути прийнята до провадження з таких підстав.
Відповідно до п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України у разі, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи, суддя-доповідач відмовляє у відкритті касаційного провадження у справі.
Обґрунтування касаційної скарги ОСОБА_2 не містить доводів, які викликають необхідність перевірки матеріалів справи, наведені ним доводи та зміст оскаржуваних судових рішень також не дають підстави для висновку, що судами при розгляді справи допущені порушення норм процесуального права чи неправильно застосовано норми матеріального права, які передбачені ст. ст. 338 - 342 ЦПК України як підстави для скасування зазначених судових рішень.
На підставі наведеного та керуючись пунктом 5 частини 3 статті 328 ЦПК України,
у х в а л и в:
Відмовити у відкритті касаційного провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про встановлення батьківства та стягнення аліментів за касаційною скаргою ОСОБА_2 на заочне рішення Артемівського районного суду м. Луганська від 9 грудня 2008 року та ухвалу апеляційного суду Луганської області від 8 вересня 2009 року.
Копію ухвали разом з доданими до касаційної скарги матеріалами направити скаржнику.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України Т.Є. Жайворонок