ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
30 грудня 2009 року
м. Київ
Колегія суддів Судової палати у цивільних справах
Верховного Суду України у складі:
Косенка В.Й.,
Мазурка В.А.,
Перепічая В.С., -
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5 до Черкаської міської ради, третя особа – комунальне підприємство "Виробниче житлове ремонтно-експлуатаційне управління № 3", про визнання права користування квартирою та за зустрічним позовом Черкаської міської ради до ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5 про виселення без надання іншого приміщення за касаційною скаргою Черкаської міської ради на рішення Придніпровського районного суду м. Черкас від 31 березня 2009 року та ухвалу апеляційного суду Черкаської області від 31 серпня 2009 року,
в с т а н о в и л а:
У жовтні 2008 року ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3,
ОСОБА_4, ОСОБА_5 звернулися до суду з позовом до Черкаської міської ради, в якому просили визнати за ними право користування квартирою в АДРЕСА_1, що складається з кімнати № 36 – нежитлового приміщення, житлових приміщень, а саме: кімнат № № 34, 35, 37, 38, коридору з одними спільними дверима на сходову клітину, санвузла та кухні, зобов’язати комунальне підприємство "Виробниче житлове ремонтно-експлуатаційне управління № 3" включити до особового рахунку позивачів кімнату № 37 та відкрити на вказану вище квартиру єдиний розрахунковий рахунок.
Черкаська міська рада звернулася до суду із зустрічним позовом до
ОСОБА_1, ОСОБА_2., ОСОБА_3, ОСОБА_4., ОСОБА_5, в якому просила виселити відповідачів із квартири в будинку АДРЕСА_1, що складається з кімнати № 36 – нежитлового приміщення, житлових приміщень, а саме: кімнат № № 34, 35, 37, 38, коридору з одними спільними дверима на сходову клітину, санвузла та кухні без надання іншого житлового приміщення.
Рішенням Придніпровського районного суду м. Черкас від 31 березня 2009 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Черкаської області від 31 серпня
2009 року, позов ОСОБА_1, ОСОБА_2., ОСОБА_3, ОСОБА_4., ОСОБА_5 задоволено, у задоволенні зустрічного позову Черкаської міської ради відмовлено.
Черкаська міська рада звернулася до Верховного Суду України з касаційною скаргою, в якій просить скасувати рішення Придніпровського районного суду
м. Черкас від 31 березня 2009 року та ухвалу апеляційного суду Черкаської області від 31 серпня 2009 року, посилаючись на неправильне застосування судами норм матеріального права й порушення норм процесуального права, та ухвалити у справі нове рішення, яким у задоволенім позову ОСОБА_1, ОСОБА_2.,
ОСОБА_3, ОСОБА_4., ОСОБА_5 відмовити, а зустрічні позовні вимоги Черкаської міської ради задовольнити.
Згідно ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження судового рішення є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України суд касаційної інстанції не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні суду чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність чи недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Оскільки з матеріалів справи та змісту касаційної скарги не вбачається неправильне застосування судами норм матеріального права та порушення норм процесуального права, колегія суддів вважає за необхідне відхилити скаргу.
Керуючись ст. 332 ЦПК України, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України
у х в а л и л а :
Касаційну скаргу Черкаської міської ради відхилити.
Рішення Придніпровського районного суду м. Черкас від 31 березня 2009 року та ухвалу апеляційного суду Черкаської області від 31 серпня 2009 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
В.Й. Косенко
В.А. Мазурок
В.С. Перепічай