ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
28 грудня 2009 року м. Київ
Суддя Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України Луспеник Д.Д.,
розглянувши касаційну скаргу ОСОБА_1 на рішення апеляційного суду Донецької області від 8 жовтня 2009 року в справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про встановлення батьківства та стягнення аліментів,
в с т а н о в и в:
Рішенням Новоазовського районного суду Донецької області від 9 липня 2009 року позовні вимоги ОСОБА_1 задоволені.
Рішенням апеляційного суду Донецької області від 8 жовтня 2009 року апеляційну скаргу ОСОБА_2 задоволено частково.
Рішення місцевого суду змінено.
Стягнуто З ОСОБА_2 аліменти на користь ОСОБА_1 на утримання неповнолітньої доньки ОСОБА_3 у розмірі ? частини з усіх видів заробітку щомісяця, починаючи з 15 жовтня 2008 року та до досягнення дитиною повноліття, але не менше ніж 30 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, та на користь ОСОБА_1 аліменти на її утримання у розмірі 1/8 частини з усіх видів заробітку щомісяця, починаючи з 8 липня 2009 року протягом всього часу проживання з дитиною-інвалідом, або до зміни стану здоров'я дитини чи матеріального становища платника аліментів.
В решті рішення суду першої інстанції залишено без змін.
У касаційній скарзі ОСОБА_1, посилаючись на порушення апеляційним судом норм матеріального права, просить скасувати ухвалене рішення апеляційного суду, а рішення суду першої інстанції залишити в силі.
Згідно із ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального права чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України, суд касаційної інстанції не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні суду, чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Зі змісту оскаржуваного судового рішення й доданих до касаційної скарги матеріалів вбачається, що скарга є необґрунтованою і наведені у ній доводи не дають підстав для висновків щодо незаконності та неправильності зазначеного судового рішення.
Відповідно до п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України, у разі якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені у ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи, суддя-доповідач відмовляє у відкритті касаційного провадження у справі.
Відсутні й передбачені ст. 338 ЦПК України підстави для обов’язкового скасування судового рішення.
На підставі наведеного та керуючись п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України,
у х в а л и в:
У відкритті касаційного провадження в справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про встановлення батьківства та стягнення аліментів, за касаційною скаргою ОСОБА_1 на рішення апеляційного суду Донецької області від 8 жовтня 2009 року відмовити.
Копію ухвали разом з доданими до скарги матеріалами направити заявнику.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України Д.Д. Луспеник