ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
25 грудня 2009 року м. Київ
Суддя Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України
Левченко Є.Ф.,
розглянувши касаційну скаргу ОСОБА_1 на рішення Чутівського районного суду Полтавської області від 9 вересня 2009 року та ухвалу Апеляційного суду Полтавської області від 27 жовтня 2009 року в справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1, треті особи ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, про поділ майна подружжя,
в с т а н о в и в :
ОСОБА_1 звернувся до Верховного Суду України з касаційною скаргою на рішення Чутівського районного суду Полтавської області від 9.09.2009 р., залишене без змін ухвалою Апеляційного суду Полтавської області від 27.10.2009 р., яким позов задоволено: визнано за ОСОБА_2. право власності на 1/5 частину квартири АДРЕСА_1; стягнуто з відповідача на користь ОСОБА_2 ? частину вартості автомобіля "Таврія" в розмірі 8127 грн. 26 коп., ? частину вартості мотоцикла "Восход" в розмірі 399 грн. 11 коп., вартість телички "Квітка" (Майка) в розмірі 1950 грн., вартість коняки "Ласточка" в розмірі 4000 грн., вартість двох візків в розмірі 400 грн. та судові витрати, а всього – 16293 грн. 6 коп.; виділено ОСОБА_2. в натурі теличку "Мальвіну" вартістю 4550 грн.
У касаційній скарзі відповідач просить скасувати судові рішення та передати справу на новий розгляд, посилаючись на невідповідність висновків судів обставинам справи, неправильне застосування судами норм матеріального права та порушення норм процесуального права.
Розглянувши касаційну скаргу, вважаю, що підстави для відкриття касаційного провадження відсутні, виходячи з наступного.
Відповідно до п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження у справі, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Згідно з вимогами ч. 1 ст. 335 ЦПК України суд касаційної інстанції в межах касаційної скарги перевіряє правильність застосування судом першої або апеляційної інстанцій норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні суду чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Із змісту касаційної скарги та оскаржуваних судових рішень не вбачається порушення судами норм матеріального та процесуального права, касаційна скарга є необґрунтованою і викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Керуючись ст. 328 ЦПК України,
у х в а л и в :
Відмовити ОСОБА_1 у відкритті касаційного провадження в справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1, треті особи ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, про поділ майна подружжя.
Копію ухвали разом з доданими до касаційної скарги матеріалами направити ОСОБА_1.
Касаційну скаргу залишити в суді касаційної інстанції.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України Є.Ф. Левченко