ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
25 грудня 2009 року
м. Київ
Колегія суддів Судової палати у цивільних справах
Верховного Суду України у складі:
Косенка В.Й.,
Григор’євої Л.І.,
Барсукової В.М., -
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_1 до Державного комітету України із земельних ресурсів, державного підприємства "Центр державного земельного кадастру", треті особи: ОСОБА_2, ОСОБА_3, про скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу за касаційною скаргою державного підприємства "Центр державного земельного кадастру" на рішення Солом’янського районного суду
м. Києва від 5 червня 2009 року та ухвалу апеляційного суду м. Києва від 11 вересня 2009 року,
в с т а н о в и л а:
У лютому 2009 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Державного комітету України із земельних ресурсів, державного підприємства "Центр державного земельного кадастру", в якому просив поновити його на роботі на посаді Генерального директора ДП "Центр державного земельного кадастру", посилаючись на те, що звільнено його було з порушенням вимог чинного законодавства України.
Рішенням Солом’янського районного суду м. Києва від 5 червня 2009 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду м. Києва від 11 вересня 2009 року, позов ОСОБА_1 задоволено. Визнано незаконним наказ Державного комітету України із земельних ресурсів № 35-КГ від 26 січня 2009 року "Про звільнення Генерального директора ДП "Центр державного земельного кадастру"
ОСОБА_1 та дострокове розірвання контракту". Поновлено ОСОБА_1 на посаді Генерального директора ДП "Центр державного земельного кадастру" з
26 січня 2009 року. Стягнуто з ДП "Центр державного земельного кадастру" на користь ОСОБА_1 52 924 грн. 30 коп. середнього заробітку за час вимушеного прогулу, за вирахуванням усіх необхідних податків та платежів. Стягнуто з
Державного комітету України із земельних ресурсів до державного бюджету України 1 700 грн. судового збору та 250 грн. витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи.
ДП "Центр державного земельного кадастру" звернулося до Верховного Суду України з касаційною скаргою, в якій просить скасувати рішення Солом’янського районного суду м. Києва від 5 червня 2009 року та ухвалу апеляційного суду м. Києва від 11 вересня 2009 року, посилаючись на неправильне застосування судами норм матеріального права й порушення норм процесуального права, та ухвалити у справі нове рішення, яким у задоволенні позову ОСОБА_1 відмовити.
Згідно ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження судового рішення є неправильне застосування судом норм матеріального чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України суд касаційної інстанції не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні суду чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність чи недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Оскільки з матеріалів справи та змісту касаційної скарги не вбачається неправильне застосування судами норм матеріального права та порушення норм процесуального права, колегія суддів вважає за необхідне відхилити скаргу.
Керуючись ст. 332 ЦПК України, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України
у х в а л и л а :
Касаційну скаргу державного підприємства "Центр державного земельного кадастру" відхилити.
Рішення Солом’янського районного суду м. Києва від 5 червня 2009 року та ухвалу апеляційного суду м. Києва від 11 вересня 2009 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
В.Й. Косенко
Л.І. Григор’єва
В.М. Барсукова