ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
24 грудня 2009 року
м. Київ
Суддя Верховного Суду України Григор`єва Л.І., розглянувши матеріали за касаційною скаргою обласного комунального підприємства "Донецьктеплокомуненерго", поданою представником Вітман В.Д., на рішення апеляційного суду Донецької області від 1 вересня 2009 року в справі за позовом обласного комунального підприємства "Донецьктеплокомуненерго" до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за послуги з теплопостачання,
в с т а н о в и л а
Рішенням Дружківського міського суду Донецької області від 25 травня 2009 року стягнуто з відповідача на користь позивача заборгованість за теплову енергію станом на 1 липня 2008 року в розмірі 3941 грн. 27 коп. В решті позову відмовлено. Вирішено питання про оплату судових витрат.
Рішенням апеляційного суду Донецької області від 1 вересня 2009 року рішення Дружківського міського суду Донецької області від 25 травня 2009 року в частині стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за послуги з теплопостачання в сумі 3941 грн. 27 коп. змінено. Стягнуто з відповідача на користь позивача заборгованість за послуги з теплопостачання з 1 жовтня 2005 року по червень 2008 року включно в сумі 23 грн. 45 коп. В частині стягнення заборгованості за період з липня 1997 року по 1 жовтня 2005 року відмовлено. В решті рішення суду першої інстанції залишено без змін.
У касаційній скарзі обласне комунальне підприємство "Донецьктеплокомуненерго" ставить питання про скасування ухваленого в справі рішення, мотивуючи свої вимоги неправильним застосуванням судом норм матеріального права та порушення норм процесуального права.
У відкритті касаційного провадження у справі слід відмовити з таких підстав.
Відповідно до п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені у ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Обґрунтування касаційної скарги обласного комунального підприємства "Донецьктеплокомуненерго" не містить доводів, які викликають необхідність перевірки матеріалів справи, наведені нею доводи та зміст оскаржуваного рішення також не дають підстави для висновку, що судом при розгляді справи допущені порушення норм процесуального права чи неправильно застосовано норми матеріального права, які передбачені ст. ст. 338- 341 ЦПК України як підстави для скасування зазначеного рішення.
На підставі наведеного та керуючись п. 5 ч. 3, ч. 5 ст. 328 ЦПК України,
у х в а л и л а :
У відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою обласного комунального підприємства "Донецьктеплокомуненерго", поданою представником Вітман В.Д., на рішення апеляційного суду Донецької області від 1 вересня 2009 року в справі за позовом обласного комунального підприємства "Донецьктеплокомуненерго" до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за послуги з теплопостачання відмовити.
Копію ухвали Верховного Суду України разом із доданими до касаційної скарги матеріалами направити скаржнику.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України Л.І. Григор`єва