ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
22 грудня 2009 року м.Київ
Суддя Верховного Суду України Барсукова В.М., розглянувши касаційну скаргу дочірнього підприємства ДАК "Хліб України" Богданівецький комбінат хлібопродуктів на ухвалу апеляційного суду Хмельницької області від 19 серпня 2009 року у справі за позовом ОСОБА_1 до дочірнього підприємства ДАК "Хліб України" Богданівецький комбінат хлібопродуктів про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, компенсації за період тимчасової непрацездатності, компенсації за невикористану відпустку та відшкодування моральної шкоди,
в с т а н о в и в :
Рішенням Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області від 26 червня 2009 року позов задоволено частково та поновлено ОСОБА_1 на посаді інженера по підготовці кадрів дочірнього підприємства ДАК "Хліб України" Богданівецький комбінат хлібопродуктів. Стягнуто з дочірнього підприємства ДАК "Хліб України" Богданівецький комбінат хлібопродуктів на користь ОСОБА_1. 207 грн. 58 коп. компенсації за невикористану відпустку за період з 21 березня 2002 року по 18 квітня 2002 року, 516 грн. 42 коп. компенсації втрати частини грошового доходу під час вимушеного прогулу за період з 21 березня 2002 року по 18 квітня 2002 року, 208 грн. 20 коп. компенсації втрати частини грошового доходу за період невикористаної відпустки з 18 вересня 1997 року по 25 лютого 1998 року, 124 822 грн. 36 коп. середнього заробітку за весь час вимушеного прогулу та 10 000 грн. моральної шкоди, а всього 135 754 грн. 56 коп. У задоволенні решти позовних вимог відмовлено. Вирішено питання про судові витрати.
Ухвалою апеляційного суду Хмельницької області від 19 серпня 2009 року апеляційну скаргу дочірнього підприємства ДАК "Хліб України" Богданівецький комбінат хлібопродуктів на рішення Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області від 26 червня 2009 року залишено без розгляду.
У поданій касаційній скарзі дочірнє підприємство ДАК "Хліб України" Богданівецький комбінат хлібопродуктів просить скасувати ухвалу апеляційного суду, посилаючись на порушення судом норм процесуального права.
Відповідно до п.5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження у справі, якщо касаційна скарга є необгрунтованою і викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Оскільки ухвала апеляційного суду відповідає вимогам процесуального права, у відкритті касаційного провадження слід відмовити.
Керуючись ст. 328 ЦПК України,
у х в а л и в :
У відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою дочірнього підприємства ДАК "Хліб України" Богданівецький комбінат хлібопродуктів на ухвалу апеляційного суду Хмельницької області від 19 серпня 2009 року у справі за позовом ОСОБА_1 до дочірнього підприємства ДАК "Хліб України" Богданівецький комбінат хлібопродуктів про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, компенсації за період тимчасової непрацездатності, компенсації за невикористану відпустку та відшкодування моральної шкоди відмовити.
Копію ухвали разом з доданими до касаційної скарги матеріалами направити дочірньому підприємству ДАК "Хліб України" Богданівецький комбінат хлібопродуктів.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України В.М. Барсукова