ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И
18 грудня 2009 року
м. Київ
Суддя Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України Мазурок В.А.,
розглянувши касаційну скаргу ОСОБА_1 на рішення Голосіївського районного суду м. Києва від 27 травня 2008 року та ухвалу Апеляційного суду м. Києва від 7 жовтня 2009 року в справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1, третя особа: відділ реєстрації актів цивільного стану Голосіївського району м. Києва (далі – відділ РАЦС Голосіївського району м. Києва), про визнання батьківства,
в с т а н о в и в:
Рішенням Голосіївського районного суду м. Києва від 27 травня 2008 року, залишеним без змін ухвалою Апеляційного суду м. Києва від 7 жовтня 2009 року, позов ОСОБА_2 задоволено.
Визнано батьком ОСОБА_3., ІНФОРМАЦІЯ_1, ОСОБА_2
Зобов’язано відділ РАЦСу Голосіївського району м. Києва виключити відомості про батька із актового запису про народження дитини № 461 від 5 квітня 2007 року.
Зобов’язано відділ РАЦСу Голосіївського району м. Києва внести зміни в книгу реєстрації актів про народження ОСОБА_3. за актовим записом № 461 від 5 квітня 2007 року та зазначити у графі "батько" "ОСОБА_2", "ім’я" "ОСОБА_2", у графі "по-батькові" зазначити "ОСОБА_2".
У касаційній скарзі ОСОБА_1 ставить питання про скасування судових рішень з підстав неправильного застосування судами норм матеріального та процесуального права, направлення справи на новий розгляд.
У відкритті касаційного провадження у справі слід відмовити з таких підстав.
Відповідно до п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені у ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Із оскаржуваних судових рішень, доданих до них матеріалів убачається, що скарга є необґрунтованою і наведені в ній доводи не дають підстав для висновків щодо незаконності та неправильності рішення суду першої інстанції та ухвали апеляційного суду.
Керуючись п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України,
у х в а л и в:
У відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Голосіївського районного суду м. Києва від 27 травня 2008 року та ухвалу Апеляційного суду м. Києва від 7 жовтня 2009 року в справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1, третя особа: відділ реєстрації актів цивільного стану Голосіївського району м. Києва, про визнання батьківства відмовити.
Копію ухвали та додані до скарги матеріали направити ОСОБА_1
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України В.А. Мазурок