ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
Суддя Верховного Суду України Жайворонок Т.Є., розглянувши 8 грудня 2009 року касаційну скаргу ОСОБА_1 на рішення апеляційного суду м. Києва від 17 вересня 2009 року в справі за позовом ОСОБА_1 до відкритого акціонерного товариства "Український зональний науково-дослідний і проектний інститут по цивільному будівництву" (далі – ВАТ "Український зональний науково-дослідний і проектний інститут по цивільному будівництву"), третя особа – ОСОБА_2, про скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди,
в с т а н о в и в:
Рішенням Печерського районного суду м. Києва від 29 квітня 2009 року позовні вимоги ОСОБА_1. про скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди задоволено частково. Скасовано наказ ВАТ "Український зональний науково-дослідний і проектний інститут по цивільному будівництву" №239/2-к від 16 липня 2008 року про звільнення ОСОБА_1. Поновлено ОСОБА_1. на посаді заступника голови правління з загальних питань у ВАТ "Український зональний науково-дослідний і проектний інститут по цивільному будівництву" з 16 липня 2008 року. Стягнуто з ВАТ "Український зональний науково-дослідний і проектний інститут по цивільному будівництву" на користь ОСОБА_1. середній заробіток за час вимушеного прогулу за період з 30 липня 2008 року по 29 квітня 2009 року в розмірі 211 593 грн. 75 коп. Зобов’язано ВАТ "Український зональний науково-дослідний і проектний інститут по цивільному будівництву" після надання листа непрацездатності нарахувати та виплатити ОСОБА_1. середній заробіток за період з 7 липня по 29 липня 2008 року. Стягнуто з ВАТ "Український зональний науково-дослідний і проектний інститут по цивільному будівництву" на користь ОСОБА_1. у відшкодування моральної шкоди 2 000 грн. В задоволенні решти позовних вимог відмовлено. Вирішено питання про судові витрати. Рішення суду в частині поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку в сумі 22 000 грн. допущено до негайного виконання.
Рішенням апеляційного суду м. Києва від 17 вересня 2009 року рішення суду першої інстанції скасовано в частині зобов’язання ВАТ "Український зональний науково-дослідний і проектний інститут по цивільному будівництву" після надання листа непрацездатності нарахувати та виплатити ОСОБА_1. середній заробіток за період з 7 липня по 29 липня 2008 року. Рішення суду першої інстанції змінено в частині стягнення на користь ОСОБА_1. середнього заробітку: стягнуто з ВАТ "Український зональний науково-дослідний і проектний інститут по цивільному будівництву" 54 895 грн. 05 коп. замість 211 593 грн. 75 коп.; стягнуто з ВАТ "Український зональний науково-дослідний і проектний інститут по цивільному будівництву" судовий збір на користь держави в розмірі 557 грн. 45 коп., замість 1 700 грн. В решті рішення суду залишено без змін.
У касаційній скарзі ОСОБА_1 просить скасувати рішення апеляційного суду м. Києва від 17 вересня 2009 року, посилаючись на неправильне застосування судом норм матеріального права та порушення норм процесуального права, і залишити в силі рішення суду першої інстанції.
Касаційна скарга не може бути прийнята до провадження з таких підстав.
Відповідно до п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України у разі, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи, суддя-доповідач відмовляє у відкритті касаційного провадження у справі.
Обґрунтування касаційної скарги ОСОБА_1. не містить доводів, які викликають необхідність перевірки матеріалів справи, наведені ним доводи та зміст оскаржуваного судового рішення також не дають підстави для висновку, що судом при розгляді справи допущені порушення норм процесуального права чи неправильно застосовано норми матеріального права, які передбачені ст. ст. 338 - 341 ЦПК України як підстави для скасування зазначеного судового рішення.
На підставі наведеного та керуючись пунктом 5 частини 3 статті 328 ЦПК України,
у х в а л и в:
Відмовити у відкритті касаційного провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до відкритого акціонерного товариства "Український зональний науково-дослідний і проектний інститут по цивільному будівництву", третя особа – ОСОБА_2, про скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди за касаційною скаргою ОСОБА_1 на рішення апеляційного суду м. Києва від 17 вересня 2009 року.
Копію ухвали разом з доданими до касаційної скарги матеріалами направити скаржнику.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України Т.Є. Жайворонок