ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И
7 грудня 2009 року м. Київ
Суддя Верховного Суду України Гуменюк В.І., розглянувши касаційну скаргу ОСОБА_1 на рішення Керченського міського суду Автономної Республіки Крим від 24 квітня 2009 року та ухвалу Апеляційного суду Автономної Республіки Крим від 16 вересня 2009 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Керченського міського управління ГУ МВС України в Автономній Республіці Крим про поновлення на роботі, стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу, скасування наказу, перерахунок заробітної плати та відшкодування моральної шкоди,
в с т а н о в и в:
ОСОБА_1. звернулася із зазначеним позовом, посилаючись на те, що вона з 2 грудня 2005 року працювала у відповідача на посаді друкарки у першому відділі, а з 12 лютого 2008 року була призначена на посаду оператора комп'ютерного набору канцелярії. У 2007 році їй була встановлена надбавка до окладу у розмірі 50 %, але наказом № 31 від 24 червня 2008 року зазначена надбавка з невідомих їй причин була зменшена до 10 %. 26 листопада 2008 року її було ознайомлено з наказом про скорочення її посади, а 26 січня 2009 року вона звільнена з роботи на підставі п. 1 ст. 40 КЗпП України. Вважає звільнення незаконним. Просила поновити її на роботі, виплатити заробітну плату за всі дні вимушеного прогулу, скасувати наказ № 31 від 24 червня 2008 року, зробити перерахунок заробітної плати з 1 червня 2008 року та стягнути з відповідача на її користь 5 тис. грн. у рахунок відшкодування моральної шкоди.
Рішенням Керченського міського суду Автономної Республіки Крим від 24 квітня 2009 року, залишеним без змін ухвалою Апеляційного суду Автономної Республіки Крим від 16 вересня 2009 року, у задоволенні позову відмовлено.
У касаційній скарзі ОСОБА_1. просить скасувати ухвалені у справі судові рішення та ухвалити рішення, яким задовольнити її позовні вимоги, посилаючись на неправильне застосування судом норм матеріального права та порушення судом норм процесуального права.
У відкритті касаційного провадження слід відмовити з таких підстав.
Відповідно до пункту 5 частини 3 статті 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені у ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Касаційна скарга необґрунтована. Доводи скарги висновків суду не спростовують. Передбачених законом підстав неправильного застосування судом норм матеріального права чи порушення норм процесуального права не встановлено.
Керуючись пунктом 5 частини 3 статті 328 ЦПК України,
у х в а л и в:
Відмовити у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Керченського міського суду Автономної Республіки Крим від 24 квітня 2009 року та ухвалу Апеляційного суду Автономної Республіки Крим від 16 вересня 2009 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Керченського міського управління ГУ МВС України в Автономній Республіці Крим про поновлення на роботі, стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу, скасування наказу, перерахунок заробітної плати та відшкодування моральної шкоди.
Копію ухвали та додані до скарги матеріали направити скаржнику.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України В.І. Гуменюк