ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
7 грудня 2009 року м.Київ
Суддя Верховного Суду України Сенін Ю.Л., розглянувши касаційну скаргу ОСОБА_1 на рішення Дружківського міського суду від 26 червня 2009 року та рішення Апеляційного суду Донецької області від 27 серпня 2009 року,
в с т а н о в и в :
Рішенням Дружківського міського суду від 26 червня 2009 року частково задоволено позовні вимоги ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю (далі – ТОВ) "Тим" про стягнення заборгованості по заробітній платі, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та за час затримки видачі трудової книжки, постановлено стягнути з ТОВ "Тим" на користь ОСОБА_1 заробітну плату за період з 1 червня 2007 року по 26 червня 2007 року у розмірі
2096 грн. 79 коп., 15023 грн. 60 коп. середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні, стягнути з ТОВ "Тим" на користь держави 51 грн. судового збору та
250 грн. витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи, допустити негайне виконання рішення в частині стягнення заробітної плати за червень 2007 року в розмірі 2096 грн. 79 коп., а в частині стягнення середнього заробітку у розмірі
15023 грн. 60 коп. – після набрання рішенням законної сили.
Рішенням Апеляційного суду Донецької області від 27 серпня 2009 року рішення суду першої інстанції змінено в частині стягнення заборгованості по заробітній платі за червень 2007 року та середнього заробітку за час затримки розрахунку, постановлено стягнути з ТОВ "Тим" на користь ОСОБА_1 заборгованість по заробітній платі у розмірі 1526 грн. 11 коп. та 1500 грн. середнього заробітку за час затримки розрахунку. В іншій частині рішення залишено без змін.
У касаційній скарзі ОСОБА_1 просить скасувати ухвалені в справі судові рішення і передати справу на новий розгляд до суду першої інстанції, посилаючись на порушення судами норм матеріального та процесуального права.
Касаційна скарга задоволенню не підлягає з таких підстав.
Згідно п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України суддя-доповідач відмовляє у відкритті касаційного провадження у справі, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Доводи скарги та зміст оскаржуваних рішень не дають підстав для висновку, що судами при розгляді справи допущені порушення норм матеріального та процесуального права, які передбачені ст.ст. 338 - 341 ЦПК України як підстави для скасування рішень.
Крім того, згідно із ч. 1 ст. 335 ЦПК України суд касаційної інстанції не вправі встановлювати або вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими, а тому доводи касаційної скарги в цій частині також не можуть бути визнані такими, що викликають необхідність перевірки матеріалами справи.
На підставі наведеного та керуючись пунктом 5 частини 3 статті 328 ЦПК України,
у х в а л и в :
Відмовити у відкритті касаційного провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ТОВ "Тим" про стягнення заборгованості по заробітній платі, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та за час затримки видачі трудової книжки за касаційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Дружківського міського суду від 26 червня 2009 року та рішення Апеляційного суду Донецької області від 27 серпня 2009 року.
Копію ухвали разом з доданими до касаційної скарги матеріалами направити ОСОБА_1
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України Ю.Л.Сенін