ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И
7 грудня 2009 року м. Київ
Колегія суддів Судової палати у цивільних справах
Верховного Суду України в складі:
Костенка А.В., Мазурка В.В.,
Перепічая В.С., -
розглянувши у попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю "Лан", ОСОБА_2 про поновлення на роботі, визнання недійсним протоколу зборів учасників, за касаційною скаргою ОСОБА_2 в особі представника ОСОБА_3 та особи, яка приєдналася до касаційної скарги – товариства з обмеженою відповідальністю "Лан" на рішення Карлівського районного суду Полтавської області від 25 червня 2009 року та ухвалу колегії суддів судової палати у цивільних справах апеляційного суду Полтавської області від 13 серпня 2009 року,
в с т а н о в и л а :
Рішенням Карлівського районного суду Полтавської області від 25 червня 2009 року, залишеним без змін ухвалою колегії суддів судової палати у цивільних справах апеляційного суду Полтавської області від 13 серпня 2009 року, позов ОСОБА_1 задоволено частково. Поновлено ОСОБА_1 на посаді директора ТОВ "Лан". Визнано недійсним протокол позачергових загальних зборів учасників ТОВ "Лан" від 3 лютого 2009 року в частині відсторонення ОСОБА_1 від виконання обов’язків директора вказаного товариства. Стягнуто з ТОВ "Лан" та ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 4 грн. 25 коп. судового збору та 18 грн. 75 коп. витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи. У задоволенні решти позовних вимог відмовлено.
У касаційній скарзі ОСОБА_2 в особі представника ОСОБА_3 та особа, яка приєдналася до касаційної скарги – ТОВ "Лан" просять скасувати ухвалені у справі рішення та ухвалити нове рішення, яким у задоволенні позову ОСОБА_1 відмовити, посилаючись на неправильне застосування судами норм матеріального права та порушення норм процесуального права.
Касаційна скарга не підлягає задоволенню з таких підстав.
Відповідно до ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосував судом норм матеріального права чи порушення норм процесуального права.
Згідно з вимогами ст. 335 ЦПК України суд касаційної інстанції в межах касаційної скарги перевіряє правильність застосування судом першої інстанції або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні суду, чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність чи недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Оскільки доводи касаційної скарги не дають підстав для висновку, що при розгляді справи судами допущено порушення норм матеріального або процесуального права, які передбачені ст.ст. 338 – 341 ЦПК України (1618-15) як підстави для скасування судових рішень, колегія суддів вважає за необхідне відхилити касаційну скаргу.
Керуючись ст.ст. 332, 337 ЦПК України, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України, -
у х в а л и л а :
Касаційну скаргу ОСОБА_2 в особі представника ОСОБА_3 та особи, яка приєдналася до касаційної скарги – товариства з обмеженою відповідальністю "Лан" відхилити.
Рішення Карлівського районного суду Полтавської області від 25 червня 2009 року та ухвалу колегії суддів судової палати у цивільних справах апеляційного суду Полтавської області від 13 серпня 2009 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді:
А.В. Костенко
В.А. Мазурок
В.С. Перепічай