ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
4 грудня 2009 року м. Київ
Колегія суддів Судової палати у цивільних справах
Верховного Суду України в складі:
Луспеника Д.Д., Барсукової В.М., Косенка В.Й.,
розглянувши в попередньому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, ОСОБА_3 про встановлення порядку користування земельною ділянкою за касаційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Жовтневого районного суду міста Запоріжжя від 27 січня 2009 року та ухвалу апеляційного суду Запорізької області від 26 березня 2009 року,
в с т а н о в и л а:
У серпні 2007 року ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом до ОСОБА_2 та ОСОБА_3, в якому просила встановити порядок користування земельною ділянкою, яка розташована по АДРЕСА_1, оскільки є власницею частини житлового будинку, що знаходиться на указаній земельній ділянці.
Рішенням Жовтневого районного суду міста Запоріжжя від 27 січня 2009 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Запорізької області від 26 березня 2009 року, позовні вимоги ОСОБА_1 задоволені.
Визначено порядок користування земельною ділянкою житлового будинку за адресою: АДРЕСА_1 за 3 варіантом висновку судової будівельно-технічної експертизи від 12 вересня 2008 року з урахуванням фактичного користування згідно схеми-плану.
У касаційній скарзі ОСОБА_1, посилаючись на порушення судами норм матеріального та процесуального права просить скасувати ухвалені судові рішення, у справі ухвалити нове рішення по суті її позовних вимог.
Касаційна скарга підлягає відхиленню з таких підстав.
Відповідно до ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального права чи порушення норм процесуального права.
Згідно зі ст. 335 ЦПК України суд касаційної інстанції не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні суду чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність або недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Установлено й це вбачається з матеріалів справи, що оскаржувані судові рішення ухвалені з дотриманням норм матеріального та процесуального права, а доводи скарги цих висновків суду не спростовують.
Відсутні й передбачені ст. 338 ЦПК України підстави для обов’язкового скасування судового рішення.
Враховуючи наведене та керуючись ст. ст. 332, 336, 337 ЦПК України, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України
у х в а л и л а:
Касаційну скаргу ОСОБА_1 відхилити.
Рішення Жовтневого районного суду міста Запоріжжя від 27 січня 2009 року та ухвалу апеляційного суду Запорізької області від 26 березня 2009 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Судді: Д.Д. Луспеник В.М. Барсукова В.Й. Косенко