ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И
2 грудня 2009 року м. Київ
Колегія суддів Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України в складі:
головуючого
Гнатенка А.В.,
суддів:
Барсукової В.М.,
Данчука В.Г.,
Гуменюка В.І.,
Косенка В.Й.,-
розглянувши в судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_1 до Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, третя особа – ОСОБА_2 про поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та за час затримки розрахунку при звільненні й відшкодування моральної шкоди за касаційною скаргою Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова на ухвалу судді апеляційного суду м. Києва від 9 лютого 2009 року,
в с т а н о в и л а:
Рішенням Шевченківського районного суду м. Києва від 26 вересня 2008 року позов задоволено частково. Стягнуто з Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова на користь ОСОБА_1 1 005 грн. 91 коп. за затримку розрахунку при звільненні, 500 грн. на відшкодування моральної шкоди. У задоволенні решти позовних вимог відмовлено.
Ухвалою судді апеляційного суду м. Києва від 9 лютого 2009 року апеляційну скаргу Національного педагогічного університету імені
М.П. Драгоманова на рішення Шевченківського районного суду м. Києва від 26 вересня 2008 року визнано неподаною та повернуто заявнику.
У касаційній скарзі Національний педагогічний університет імені
М.П. Драгоманова просить скасувати ухвалу судді апеляційного суду, посилаючись на невідповідність висновків судді обставинам справи, порушення норм процесуального права.
Заслухавши доповідь судді Верховного Суду України, дослідивши матеріали справи та перевіривши наведені в скарзі доводи, колегія суддів вважає, що скарга не підлягає задоволенню з таких підстав.
Судом установлено, що в матеріалах справи відсутні докази належної оплати апеляційної скарги судовим збором та витратами на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи. У разі наявності цих доказів у Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова, він не позбавлений можливості надати їх апеляційному суду, звернувшись із заявою про поновлення строку на апеляційне оскарження.
Згідно із ч. 2 ст. 324 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального права чи порушення норм процесуального права.
Відповідно до вимог ст. 335 ЦПК України суд касаційної інстанції в межах касаційної скарги перевіряє правильність застосування судом першої або апеляційної інстанції норм матеріального чи процесуального права і не може встановлювати або (та) вважати доведеними обставини, що не були встановлені в рішенні суду, чи відкинуті ним, вирішувати питання про достовірність чи недостовірність того чи іншого доказу, про перевагу одних доказів над іншими.
Оскільки з матеріалів справи та змісту касаційної скарги не вбачається неправильне застосування суддею норм матеріального чи порушення норм процесуального права, колегія суддів вважає за необхідне відхилити касаційну скаргу.
Керуючись ст. ст. 336, 342 ЦПК України, колегія суддів Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України
у х в а л и л а:
Касаційну скаргу Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова відхилити.
Ухвалу судді апеляційного суду м. Києва від 9 лютого 2009 року залишити без змін.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Головуючий
А.В. Гнатенко
Судді:
В.М. Барсукова
В.І. Гуменюк
В.Г. Данчук
В.Й. Косенко